11. Septembris 2018 12:04
Jaunumi
Disciplinārtiesu turpmāk vadīs Augstākās tiesas tiesnese Ināra Garda
No AT arhīva

Pirmdien, 10. septembrī, Augstākās tiesas plēnumā par Disciplinārtiesas locekli ievēlēta Civillietu departamenta tiesnese Ināra Garda. Viņa apstiprināta arī par Disciplinārtiesas priekšsēdētāju.

Jauns Disciplinārtiesas loceklis no Civillietu departamenta bija jāpārvēl, jo Aigaru Strupišu plēnums ievēlēja par Tieslietu padomes locekli. Saskaņā ar Tiesnešu disciplinārās atbildības likumu Disciplinārtiesas loceklis nevar vienlaikus būt Tieslietu padomes, Tiesnešu disciplinārkolēģijas, Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas vai Tiesnešu ētikas komisijas loceklis.

Tā kā kopš 2015. gada Aigars Strupišs pildīja arī Disciplinārtiesas priekšsēdētāja pienākumus, bija jāapstiprina arī jauns Disciplinārtiesas priekšsēdētājs.

Disciplinārtiesa Augstākajā tiesā tiek sasaukta Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu un Prokuratūras likumā noteiktajos gadījumos ģenerālprokurora lēmumu, kā arī noteiktu Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas un Tieslietu padomes lēmumu tiesiskuma izvērtēšanai. Disciplinārtiesas sastāvā ir seši Augstākās tiesas tiesneši, pa diviem no Civillietu departamenta, Krimināllietu departamenta un Administratīvo lietu departamenta, kurus uz pieciem gadiem ievēlē Augstākās tiesas plēnums. No Disciplinārtiesas locekļu vidus Augstākās tiesas plēnums uz pieciem gadiem apstiprina Disciplinārtiesas priekšsēdētāju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties