7. Novembris 2018 09:07
Jaunumi
Ievēlēts 13. Saeimas Prezidijs
Ieva Ābele, Saeima

Otrdien, 6. novembrī, jaunais parlamenta sasaukums ievēlēja 13. Saeimas Prezidiju. 

Atklātā balsojumā ar vēlēšanu zīmēm par 13. Saeimas priekšsēdētāju ievēlēta Ināra Mūrniece, kas pārstāv nacionālo apvienību „Visu Latvijai!”-„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”. “Par” balsoja 44 deputāti, bet “pret” 32 - deputāti.

Saeimas priekšsēdētāja biedra amatā deputāti šodien ievēlēja Dagmāru Beitneri-Le Gallu no Jaunās konservatīvā partijas. Par viņu balsoja 65 deputāti, bet pret – 34 deputāti.

Ar 65 balsīm “par” un 31 balsīm “pret” Saeimas priekšsēdētāja biedra amatā ievēlēta Inese Lībiņa-Egnere no partiju apvienības “Jaunā VIENOTĪBA”.  

Savukārt Saeimas sekretāra amatā ievēlēts Andrejs Klementjevs no sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa”, par kura kandidatūru balsoja 55 deputāti, bet pret – 32 deputāti.

Saeimas sekretāra biedra amatā ievēlēta Marija Golubeva no partiju apvienības “Attīstībai/Par!”. Par viņu balsoja 64 deputāti, bet pret 34 - deputāti.

13. Saeimā ievēlēti 23 deputāti no sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa”, 16 deputāti no politiskās partijas “KPV LV”, 16 deputāti no Jaunās konservatīvās partijas, 13 deputāti no partiju apvienības “Attīstībai/Par!”, 13 deputāti no nacionālās apvienības „Visu Latvijai!”-„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, 11 deputāti no Zaļo un Zemnieku savienības un astoņi deputāti no partiju apvienības “Jaunā VIENOTĪBA”.

Saeimas Prezidijs sastāv no Saeimas priekšsēdētāja, diviem viņa biedriem, Saeimas sekretāra un viņa biedra. Prezidija locekļi nosaka iekšējo kārtību un darba gaitu Saeimā, dod atzinumus un virza tālāk saņemtās lietas visos Saeimas kārtības rullī paredzētajos gadījumos, sastāda Saeimas sēžu darba kārtību, tiekas ar ārvalstu amatpersonām, kā arī veic virkni citu pienākumu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties