20. Novembris 2018 10:58
Jaunumi / Amatu konkurss
VID ģenerāldirektora amatam izvirzīta Ieva Jaunzeme

Ir noslēdzies Valsts kancelejas rīkotais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora atlases konkurss. Iegūstot visaugstāko komisijas novērtējumu, par konkursa uzvarētāju atzīta Ieva Jaunzeme.

Ieva Jaunzeme līdz šim strādājusi Ekonomikas ministrijā, ieņemot Administrācijas vadītāja amatu, bet iepriekš bijusi valsts sekretāre Labklājības ministrijā. Tāpat potenciālā VID ģenerāldirektore sešus gadus vadījusi Konkurences padomi, bet pirms tam bijusi padomniece Latvijas Republikas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā. I. Jaunzeme četrus gadus bijusi ģenerāldirektore Latvijas lielākajā darba devēju intereses pārstāvošajā organizācijā – Latvijas Darba devēju konfederācijā. VID ģenerāldirektora amata kandidātei ir biznesa vadības maģistra grāds un arī Ekonomikas fakultātes ekonomista diploms, kas ar Akadēmiskās informācijas centra lēmumu pielīdzināts profesionālā maģistra grādam. Viņa pārvalda divas svešvalodas – angļu un krievu – un pamatzināšanu līmenī ir apguvusi vācu un franču valodu.

Konkursa komisijas bija vienisprātis par to, ka Ievai Jaunzemei ir visatbilstošākā darba pieredze un ka no visiem pretendentiem tieši viņa konkursa gaitā sevi vispārliecinošāk demonstrējusi kā nākamo VID ģenerāldirektori. “Esam patiesi gandarīti par konkursa iznākumu, jo, komisijas locekļu ieskatā, ir izdevies atrast patiešām pieredzējušu, erudītu profesionāli, kas, neraugoties jau uz gūto bagāto pieredzi un zināšanām, joprojām ir arī gatava attīstīties, izzināt jaunās tendences un pielāgoties tām. Nozīmīgs Ievas Jaunzemes trumpis ir darba pieredze gan valsts sektorā, gan privātajā – pārstāvot uzņēmējus,” atzinīgi par konkursa rezultātu izsakās konkursa komisijas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Pati VID ģenerāldirektora amata kandidāte savu motivāciju ieņemt šo amatu komentē šādi: “Nenoliedzami Valsts ieņēmumu dienests pēdējos gados ir piedzīvojis izaugsmi un attīstību, taču jāatzīst, ka vēl joprojām pastāv jomas, kur noteikti iespējami uzlabojumi. Man ir skaidrs redzējums par valsts iestāžu darbības principiem, un esmu guvusi arī pieredzi procesu optimizēšanā, starpresoru sadarbībā un stratēģiju izveidē, īstenošanā. Uzskatu, ka šī pieredze, tāpat kā darbs starptautiskā vidē, palīdzēs man kā VID ģenerāldirektorei šo iestādi pilnveidot un padarīt arvien efektīvāku.” 

Konkursa noslēgumā komisija izvēlēto atbilstošāko pretendentu ieteiks finanšu ministram, kurš savukārt pieņems lēmumu par šī pretendenta kandidatūras virzīšanu apstiprināšanai Ministru kabinetā. Ja VID ģenerāldirektora amata kandidāts gūs nepieciešamo valdības atbalstu, tas šajā amatā tiks iecelts uz pieciem gadiem.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Komisiju veido: Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs, Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama, Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes vicepriekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska, Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents Uldis Biķis, kā arī Latvijas Finanšu nozares asociācijas padomes locekle, Stratēģiskās attīstības komitejas līdzpriekšsēdētāja Ieva Tetere. Tāpat pretendentu atlases procesā piedalās finanšu ministra izvirzīti neatkarīgi novērotāji no Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācijas. Konkursa komisija sadarbojas arī ar Drošības policiju un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, kas sniedz visa veida atbalstu un nodrošina komisijai nepieciešamo informāciju par kandidātiem izsvērta lēmuma pieņemšanai. 

Šis ir jau ceturtais gads, kopš tiek īstenota centralizēta augstākā līmeņa vadītāju atlase, nodrošinot atklātu, godīgu un profesionālu kandidātu atlasi. Šādā veidā Valsts kancelejas rīkotajos 18 konkursos vadītāji izraudzīti 11 valsts tiešās pārvaldes iestādēm, piesaistot un motivējot darbam valsts pārvaldē augsta līmeņa profesionāļus. 

Valsts pārvaldes iestāžu vadītāju centralizētā atlase: INFOGRAFIKA

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AMATU KONKURSS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties