30. Novembris 2018 16:14
Jaunumi
Valsts prezidents: speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam saņemšanas regulējumā nodrošināts līdzsvars starp valsts drošības un demokrātijas interesēm

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsver: “Valsts drošības un demokrātijas pastāvēšanas interesēs ir vērtēt personu atbilstību pieejai valsts noslēpumam ar mērķi sargāt valsts noslēpumu un sabiedrības kopējās intereses, tāpēc pielaides nevar tikt piešķirtas automātiski. Latvijas likumos ir nodrošināts līdzsvars starp valsts drošības un demokrātijas interesēm.”

Valsts prezidents atgādina, ka Satversmes tiesa ir vērtējusi speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu regulējumu un atzinusi, ka valsts drošības intereses prasa, lai pieeja valsts noslēpumam būtu tikai tādām personām, kuru personiskās īpašības nepieļautu risku, ka valsts noslēpums varētu tikt izpausts, tādējādi nodarot kaitējumu valsts drošībai, ekonomiskajām vai politiskajām interesēm.

“Latvija ir tiesiska valsts un neviens, tai skaitā, Valsts prezidents, nedrīkst ietekmēt drošības iestāžu lēmumu par speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam saņemšanu gan nacionālajā, gan ES un NATO līmenī,” norāda Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents aicina politiskās partijas būt atbildīgām un veltīt visus spēkus valdības veidošanai, lai līdz 2018. gada 10. decembrim panāktu vienošanos par nākamās koalīcijas aprisēm un Saeimas vairākuma atbalstu, iespējamo valdības sastāvu un prioritāri veicamajiem darbiem. Tuvākajā laikā Valsts prezidents nav plānojis organizēt atsevišķas konsultācijas ar politiskajām partijām par valdības veidošanu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties