28. Janvāris 2019 15:48
Jaunumi
Astoņi nekustamie īpašumi atzīti par noziedzīgi iegūtu mantu un atgriezti sākotnējiem īpašniekiem

2019. gada janvārī, piedaloties Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurorei, Rīgas apgabaltiesa ir pieņēmusi lēmumus, atstāt negrozītus Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumus. Ar šiem lēmumiem ir apmierināti Valsts policijas ierosinājumi astoņus nekustamos īpašumus, kuru kopējā vērtība sastāda vismaz 180 000 eiro, atzīt par noziedzīgi iegūtu mantu un atgriezt cietušajiem. Seši nekustamie īpašumi atgriezti valsts īpašumā, bet divi - fiziskām personām.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika pierādīts, ka cietušie ir zaudējuši savus nekustamos īpašumus izdarīto noziedzīgo nodarījumu rezultātā, jo tie tika pārdoti uz viltotu dokumentu pamata un atradās pie trešajām personām.

Ievērojot Satversmes tiesas 2017. gada 8. marta sprieduma lietā Nr. 2016-07-01 atziņas, vadoties no Kriminālprocesa likuma 356. panta otrās daļas un 360. panta pirmās daļas regulējuma, nekustamais īpašums, kas atzīts par noziedzīgi iegūtu mantu un atrodas pie trešās personas, tiek atdots īpašniekam, kas to zaudējis noziedzīgo nodarījumu rezultātā, lai pēc iespējas novērstu noziedzīga nodarījuma rezultātā radīto netaisnīgumu un atjaunotu iepriekšējo stāvokli, ar mērķi pēc iespējas ātrāk atjaunot cietušajam tādu stāvokli, kāds pastāvējis pirms noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties