8. Februāris 2019 09:19
Jaunumi
Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele apmeklē Somijas Augstāko tiesu
Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele ar Somijas Augstākās tiesas priekšsēdētāju Timo Esko un tiesnesi Peivi Hirveli
No ST arhīva

Trešdien, 6. februārī, Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele viesojās Somijas Augstākajā tiesā un Latvijas vēstniecībā Somijā, kā arī apmeklēja Somijas administratīvo tiesu tiesnešu konferencē, ar kuru atzīmēja administratīvo tiesnešu dienu Somijā.

Somijas Augstākajā tiesā Ineta Ziemele tikās ar Somijas Augstākās tiesas priekšsēdētāju Timo Esko (Timo Esko) un Somijas Augstākās tiesas tiesnesi Peivi Hirveli (Päivi Hirvelä). Tikšanās laikā Ineta Ziemele tiesnešiem sniedza ieskatu Satversmes tiesas kompetencē, skaidroja tās lomu Latvijas kā demokrātiskas tiesiskas valsts iekārtā, kā arī apsprieda vairākus abām valstīm aktuālus tiesību jautājumus. Somijas Augstākās tiesas priekšsēdētājs izrādīja interesi par Latvijas tiesu sistēmu un atzina, ka sarunas laikā viņš ir guvis vērtīgu informāciju par Latvijas tiesu sistēmu un Satversmes tiesas darbību.

Tikšanās laikā ar Latvijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Somijā Kristīni Našenieci un Latvijas vēstniecības Somijā vadītājas vietnieku Edgaru Bulvānu Ineta Ziemele parunāja jautājumus, kā Latvijas vēstniecība varētu sniegt saturīgāku informāciju par Satversmes tiesas darbu un lomu un tiesas sistēmas darbību Latvijā.

Ineta Ziemele savu vizīti Somijā noslēdza, apmeklējot Somijas administratīvo tiesu tiesnešu konferenci par godu administratīvo tiesnešu dienai, kas norisinājās Helsinku Universitātē. Semināra atklāšanas runu teica Somijas tieslietu ministrs Anti Hekenens (Antti Häkkänen), kurš savā runā akcentēja Somijas administratīvo tiesu vēsturisko attīstību gadu gaitā, kā arī vērsa uzmanību uz nākotnes izaicinājumiem Somijas tiesu sistēmai, ko rada mūsdienu tehnoloģiju attīstība un klimata pārmaiņas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties