13. Februāris 2019 14:30
Jaunumi
Tieslietu ministrs ar Polijas vēstnieci pārrunā ciešākas sadarbības iespējas tieslietu jomā

Otrdien, 12. februārī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns un Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Juris Jurašs tikās ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Moniku Mihališinu, lai vienotos par ciešāku sadarbību tieslietu jomā.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikšanās laikā atzīmēja: “Polija ir Baltijas jūras baseina zeme, tāpēc Latvijas un Polijas sadarbība ir abpusēji stratēģiski nozīmīga un tai ir senas tradīcijas. Jāuzsver, ka Latvijas un Polijas divpusējās attiecības ir teicamas un dialogs notiek arī augstāko amatpersonu līmenī. Savukārt līdzīgi izaicinājumi tieslietu jomas darba efektivizēšanā rada labus priekšnoteikumus turpmākajai veiksmīgajai sadarbībai. Turklāt mums ir vienota pozīcija attiecībā uz nepieciešamību cīnīties ar okupācijas radītajām sekām un atjaunot tiesiskumu.”

Abas puses atzinīgi novērtēja līdzšinējo kopīgo darbu tiesiskās sadarbības un Norvēģijas finanšu instrumenta programmu ietvaros. Tika pārrunāti arī Polijas likuma varas jautājumi. Abas puses atzina, ka veiksmīga stratēģija, kā strādāt ar likuma varas izaicinājumiem, ir dialogs un sadarbība.

Tieslietu ministrs atzīmēja Polijas pozitīvo piemēru politisko partiju finansēšanā, uzsverot, ka Latvija politisko partiju finansēšanas modeļa izvērtēšanā ņēma vērā arī Polijas labo praksi.

Tikšanās laikā tieslietu ministrs pateicās par uzaicinājumu piedalīties Staļinisma un nacisma upuru atceres dienu pasākumos, kuri šogad norisināsies 23. un 24. augustā Polijā. Ministrs arī uzsvēra, ka šo tēmu ir nepieciešams aktualizēt plašākā Eiropas valstu lokā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties