19. Februāris 2019 14:27
Jaunumi
“Latvijas Vēstneša” auditorija janvārī – katrs 4. interneta lietotājs

Oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” platformu janvārī apmeklējis rekordliels reālo apmeklētāju skaits Latvijā – 375 106, kas ir 25,34% no visas iespējamās auditorijas Latvijā. Īpaši lielu auditorijas pieaugumu sasniedzis LV portāls – janvārī vietnē ienākuši 240 237 reālie lietotāji, kas ir par 22% vairāk nekā decembrī. 

“Latvijas Vēstneša” platformu veido četras vietnes – vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals.lv un juristavards.lv, no kurām pēdējās trīs piedalās starptautiskās interneta pētījuma aģentūras “Gemius” ikmēneša pētījumā. Vietne vestnesis.lv, kurā iedzīvotājiem pieejams oficiālais izdevums “Latvijas Vēstnesis”, pētījumā nepiedalās informācijas drošības apsvērumu dēļ. Tātad, runājot par pētījuma “gemiusAudience”* datiem, “Latvijas Vēstneša” platformas kopainas raksturojums ir vien par trim vietnēm.

375 106 reālie lietotāji Latvijā jeb 25,34% no visiem Latvijas interneta lietotājiem – tāda ir “Latvijas Vēstneša” sasniegtā auditorija janvārī. Tātad aptuveni katrs ceturtais interneta lietotājs vecumā no 7 līdz 74 gadiem ir izmantojis vienu vai vairākas no “Latvijas Vēstneša” vietnēm (likumi.lv, lvportals, juristavards.lv).

Kopumā lietotāji vietnes apmeklējuši 1,5 miljonu reižu, veicot vairāk nekā 3,1 miljonu skatījumu. 

Janvārī, kad sabiedrībā ir īpaši paaugstināts pieprasījums pēc skaidras, saprotamas informācijas par tiesību aktu izmaiņām un pēc pašiem tiesību aktiem, ļoti laba apmeklētība bijusi gan LV portālam (15. vieta Latvijas apmeklētāko vietņu topā ar 240 237 reālajiem lietotājiem), gan tiesību aktu vietnei likumi.lv (14. vieta ar 244 222 reālajiem lietotājiem).

LV portālam auditorijas straujāks pieaugums sāka iezīmēties pērn pēc vietnes jaunās versijas publiskošanas, oktobrī pārsniedzot 200 000 reālo lietotāji slieksni. Janvāra dati par apmeklētību ir pārliecinošs signāls, ka LV portāls pilnveidotā veidolā, funkcionalitātē un saturā kalpo iedzīvotājiem kā noderīgs un uzticams informācijas avots.

Pērn vidēji mēnesī Latvijā internetu izmantojuši ap 1,4 miljonu – 1 421 000 – cilvēku, no kuriem vidēji 1 216 000 interneta pārlūkošanai izmantojuši datorus, bet ap 978 000 – mobilos telefonus, tā liecina pētījuma gemiusAudience dati par situāciju 2018. gadā.

Par “Latvijas Vēstnesi”

Oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis” ir valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platforma. “Latvijas Vēstnesis” nodrošina – oficiālo publikāciju (vestnesis.lv), tiesību aktu pieejamību (likumi.lv), to skaidrošanu (lvportals.lv) un diskusiju tiesiskai domai un praksei (žurnāls “Jurista Vārds”, juristavards.lv).

* gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties