20. Februāris 2019 09:31
Jaunumi
Rēzeknes tiesa atzīst pašvaldības kompetenci reglamentēt deputātu atalgojuma noteikšanas kārtību

Latvijas Pašvaldību savienības rīcībā ir Rēzeknes tiesas 18. februāra spriedums, kurā atzīsts, ka, nosakot pašvaldības deputāta atlīdzību, pašvaldība ir rīkojusies atbilstoši normatīvajam regulējumam. 

Spriedumā atzīts, ka pašvaldības kompetence ir reglamentēt deputātu atalgojuma noteikšanas kārtību, ievērojot Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā noteikto maksimālo deputāta atlīdzības apmēru. Tādējādi apstiprinot LPS iepriekš vairākkārtīgi pausto, ka pašvaldības, aprēķinot deputātu atalgojumu, ir rīkojušās atbilstoši normatīvajam regulējumam un nav pārkāpušas likumu.

“Valsts kontroles paustie pārmetumi pašvaldībām nav bijuši pamatoti, un līdz ar to Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam nav iemesla sodīt pašvaldību deputātus. Aicinām turpināt darbu pie Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma sakārtošanas par atlīdzības noteikšanu pašvaldību deputātiem, padarot to vienkāršu, saprotamu un viegli piemērojamu, mazinot dažādas likuma normu interpretācijas iespējas,” uzsver LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties