4. Marts 2019 15:55
Jaunumi
Iekšlietu ministrs sarunā ar LLPA un pašvaldību policijas priekšniekiem akcentē sadarbības nepieciešamību

Pirmdien, 4. martā, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, tiekoties ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) biedriem un pilsētu pašvaldību policijas priekšniekiem, uzsvēra nepieciešamību strādāt plecu pie pleca, lai sekmīgāk investētu gan valsts drošībā, gan arī dažādos prevencijas pasākumos pašvaldībās.

“Ir redzams, ka līdz šim nav bijuši ilgtspējīgi risinājumi, lai pietiekami uzlabotu valsts iekšējās drošības infrastruktūru. Ja valsts nespēj pietiekoši investēt, lai uzreiz spētu risināt dažādus jautājumus, tad, iespējams, sabiedrībai ir jāņem dalība sabiedriskās kārtības nodrošināšanā,” tikšanās laikā pauda iekšlietu ministrs. Tāpat tika uzvērts tas, ka pilsētās nepieciešams izvietot dažādas videonovērošanas sistēmas, lai sekmīgi spētu sniegt atbalstu Valsts policijai noziegumu novēršanā un vainīgo saukšanai pie atbildības.

Tikšanās laikā pašvaldību policijas pārstāvji uzsvēra nepieciešamību pēc vienotas koordinēšanas visos Latvijas reģionos, lai sekmīgāk risinātu akūtākos jautājumus, un veiktu koordinācijas pasākumus.

“Mūsu galvenais mērķis ir tāds, lai uz ielām būtu drošība un sekmīgi spētu fiksēt un apturēt procesus. Mans pienākums ir virzīt visas iesaistītās puses, lai netiktu nelietderīgi izmantoti resursi un visi kopā mēs nonāktu pie labākā risinājuma,” sacīja ministrs. Vienlaikus, runājot par resursu izlietojumu, tika skarts jautājums par pašvaldību iesaisti Iekšlietu ministrijas pārvaldībā esošo īpašumu infrastruktūras uzlabošanā. No pašvaldību puses šeit izskanēja aicinājums mainīt esošo likumdošanu, lai novērstu interešu konfliktu, kas rodas, ja pašvaldības investē, piemēram, ministrijas pārvaldībā esošajos īpašumos.

“No valsts puses nepieciešams vairāk uzticēties pašvaldības policijai. Mūsu mērķis ir nodrošināt kārtību pilsētās un sadarboties ar Valsts policiju kopīga mērķa sasniegšanai,” tikšanās laikā uzsvēra LLPA prezidents un Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties