11. Marts 2019 17:32
Jaunumi
Latvijas Pašvaldību savienība atbalsta ministra Pūces nodomu samazināt birokrātiju

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) pauž gandarījumu par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces pagājušonedēļ intervijā Latvijas Radio sacīto, ka nav īsti apmierināts ar likumā deleģēto pienākumu viņa vadītajai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) saskaņot visu 119 pašvaldību saistošos noteikumus.

Tā kā katra pašvaldība gadā izdod vairākus desmitus saistošo noteikumu un tie visi jāsaskaņo ar ministriju, VARAM darbinieki patērē ļoti daudz darba stundu, lai to visu caurlūkotu un saskaņotu. Ministrs uzskata, ka lietderīgāk būtu šo laiku veltīt nevis pašvaldību saistošo noteikumu pārbaudei, bet riska analīzē balstītās pārbaudēs. Viņš arī solīja, ka VARAM rosinās diskusijas par to, kā varētu pāriet uz šāda veida pārbaudēm.

LPS atbalsta šo ministra ieceri un vērtē to kā soli pretim valsts pārvaldes darba uzlabošanai un birokrātijas mazināšanai, par ko LPS iestājas jau vairāk nekā desmit gadus un kas ietverts arī vairāku LPS kongresu rezolūcijās.

Kārtība, ka ministrija vērtē visus pašvaldību saistošo noteikumu projektus, tika ieviesta 2008. gadā. Toreiz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā LPS iestājās pret šādu risinājumu, rosinot veikt vērtējumu izvēles kārtībā, toties darīt to pamatīgāk un atbildīgāk.

“Ministra Pūces publiski pausto nodomu mēs piedāvājām jau toreiz, kad Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā VARAM izcīnīja tiesības pārbaudīt visus pašvaldību saistošos noteikumus. Ceram, ka valsts pārvalde turpmāk mazinās birokrātiskās procedūras, pieaugs pašvaldību atbildība, pārvalde kļūs lētāka un pakalpojumu finansējums pieaugs,” pauž LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties