19. Marts 2019 15:37
Jaunumi
Bibliotekārus iepazīstina ar “Latvijas Vēstneša” platformas iespējām
No LV arhīva

Lai veicinātu iedzīvotāju prasmes zināt savas tiesības, VSIA “Latvijas Vēstnesis” uzsācis sadarbību ar Kultūras informācijas sistēmu centru. Semināru cikls iecerēts, lai informētu bibliotēku pārstāvjus par oficiālo izdevēju un tā platformu un padziļinātu bibliotekāru iemaņas darbā ar platformas vietnēm.

19. martā notika pirmais informatīvais seminārs ““Latvijas Vēstnesis” – valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platforma”, uz kuru pulcējās speciālo un zinātnisko bibliotēku darbinieki. Semināra laikā “Latvijas Vēstneša” pārstāvji stāstīja par “Latvijas Vēstneša” četriem produktiem – vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals.lv un žurnālu “Jurista Vārds” / juristavards.lv.

“Mums ir ļoti svarīga šī iespēja uzrunāt dažādu bibliotēku speciālistus, jo iegūtās zināšanas viņi izmantos ikdienā, palīdzot cilvēkiem orientēties tiesību aktu pasaulē, kas šobrīd pamatā ir pieejama digitālajā vidē,” tā semināru būtību raksturo Inese Luste, “Latvijas Vēstnesis” Oficiālo publikāciju departamenta direktore, Likumi.lv galvenā redaktore.

Bibliotēkās ir pieejams internets, un tās ir vietas, kur iedzīvotāji mēdz meklēt informāciju un atbildes arī tīmeklī. Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likums nosaka: valsts nodrošina, ka ikviens interesents var bez maksas iepazīties ar oficiālo izdevumu un sistematizētajiem tiesību aktiem valsts un pašvaldību bibliotēkās.

“Latvijas Vēstnesis” atgādina, ka ikvienam ir iespēja bibliotēkās plašāk iepazīties ar “Latvijas Vēstneša” informatīvajiem pakalpojumiem. (OPTIL 17. pants)

Tāpēc “Latvijas Vēstnesis” un KISC rīko informatīvo semināru ar mērķi informēt bibliotekāru pārstāvjus par piedāvātajām iespējām “Latvijas Vēstneša” četrās vietnēs vai žurnālā “Jurista Vārds”. Bibliotēku pārstāvji var palīdzēt atrast vajadzīgo informāciju, piemēram, palīdzot un parādot, kur atrodama oficiālā izdevuma vestnesis.lv saturs, kādas iespējas sniedz tiesību aktu vietne likumi.lv vai kā iesūtīt e-konsultācijas lvportals.lv.

19. marta semināru apmeklēja speciālo un zinātnisko bibliotēku pārstāvji. Cikla turpinājumā –semināri, uz kuriem būs aicināti arī citu bibliotēku pārstāvji.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties