26. Marts 2019 14:44
Jaunumi
Darbu Valsts kontroles padomē sāk Inga Vilka

21. martā Saeima Valsts kontroles padomes locekles amatā uz četriem gadiem apstiprināja Dr. oec. Ingu Vilku.  Viņa amatā stājas 26. martā un vadīs Valsts kontroles revīzijas departamentu, kas atbild par revīzijām Finanšu, Zemkopības, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības un Kultūras ministrijā, kā arī vairākās centrālajās valsts pārvaldes iestādēs.  

Saskaņā ar Valsts kontroles likumu Valsts kontroles padomes locekļus pēc valsts kontroliera ieteikuma apstiprina Saeima uz četriem gadiem.

Inga Vilka ir ieguvusi doktora zinātnisko grādu sabiedrības vadībā Latvijas Universitātē, kur bijusi arī lektore, docente, asociētā profesore, strādājusi pētniecībā, tai skaitā starptautiskos projektos.

Kopš divtūkstošo gadu sākuma Inga Vilka ir iesaistījusies Latvijas valsts pārvaldes uzlabošanas procesos, tai skaitā, strādājot Valsts prezidenta izveidotās ekspertu grupās.

Valsts kontrolē Inga Vilka strādā kopš 2017. gada kā sektora vadītāja departamentā, kas veic revīzijas pašvaldībās. Viņa ir nodrošinājusi sabiedrībai nozīmīgu revīziju kvalitāti, kontrolējusi Valsts kontroles ieteikumu ieviešanu, tai skaitā vērtējusi Latvijas saimnieciskā gada pārskata pašvaldību daļu.

Valsts kontroles departaments, ko padomes locekles amatā vadīs Inga Vilka, veic revīzijas Finanšu, Zemkopības, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības un Kultūras ministrijā, Ministru kabinetā, Pārresoru koordinācijas centrā, Centrālajā zemes komisijā, Tiesībsarga birojā un Valsts prezidenta kancelejā. Departamenta direktora uzdevums ir raudzīties, lai revīziju ziņojumi ir kvalitatīvi un to sagatavošana noritētu atbilstoši plānam.

Valsts kontrole ir neatkarīga, koleģiāla augstākā revīzijas iestāde Latvijas Republikā, kas atbilstoši starptautiskiem revīziju standartiem vērtē, vai rīcība ar publiskiem līdzekļiem ir likumīga, pareiza, ekonomiska un efektīva. Atklājot trūkumus, Valsts kontrole sniedz ieteikumus to novēršanai, bet par iespējamiem likumpārkāpumiem informē tiesībaizsardzības iestādes.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties