27. Marts 2019 09:45
Jaunumi
Latvijas divpusējā attīstības sadarbība 2018. gadā

Atbilstoši Attīstības sadarbības politikas plānam 2018. gadam Ārlietu ministrija partnervalstīs un Latvijā atbalstīja 22 projektu īstenošanu, no kuriem 21 projektam tika sniegts finansiāls un vienam – praktisks atbalsts. Kopējais ieguldītais finansējums no Ārlietu ministrijas divpusējā attīstības sadarbības budžeta bija 448 343 eiro.

Seši projekti tika īstenoti sadarbībā ar citiem donoriem – ASV, Zviedriju, Norvēģiju un Apvienoto Nāciju Organizācijas Attīstības programmu Uzbekistānā. Tāpat tika piešķirts līdzfinansējums četriem attīstības jeb globālās izglītības projektiem Latvijā, kas saņēmuši Eiropas Komisijas finansējumu. Kopā pagājušajā gadā īstenotajiem projektiem tika piesaistīts ārvalstu finansējums, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz Ārlietu ministrijas divpusējās attīstības sadarbības budžetu.

Tāpat tika sniegts atbalsts sabiedrības informēšanas pasākumiem par attīstības sadarbību, globālo izglītību un ilgtspējīgo attīstību un divu pilsoniskās sabiedrības organizāciju interešu pārstāvniecībai starptautiski – biedrībai “Latvijas Pašvaldību savienība” un biedrībai “Latvijas Platforma attīstības sadarbībai”.

Lielākais atbalsta apjoms jeb 60,2% tika ieguldīti ES Austrumu partnerības prioritārajās valstīs: Ukrainā 28,1%, Gruzijā 25,5% un Moldovā 6,6%.

Pērn Ārlietu ministrija arī turpināja sniegt finansiālu atbalstu jomās, kurās Latvijai ir laba praktiskā pieredze, galvenokārt atbalstot publiskās pārvaldes attīstību un spēju stiprināšanu (58%), uzņēmējdarbības attīstību un eksportspēju veicināšanu (17%), kā arī decentralizācijas procesu vietējās un reģionālās pārvaldes pilnveidei (16%).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties