27. Marts 2019 15:05
Jaunumi
Iekšlietu ministrs uzdevis Valsts policijas priekšniekam veikt pārbaudes saistībā ar Rīgas domes pakļautībā esošiem uzņēmumiem

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim uzdevis sniegt skaidrojumu, vai un kā policija reaģē uz medijos izskanējušo informāciju par valsts interešu aizskārumu, tai skaitā  Rīgas pašvaldības uzņēmumā “Rīgas Satiksme” un citos Rīgas domes pakļautībā esošajos uzņēmumos.

Dažādu pētniecisko mediju veidotās ziņas par faktiem satur noziedzīgu nodarījumu pazīmes pēc Krimināllikuma XVIII nodaļas noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu, XIX nodaļas noziedzīgi nodarījumi tautsaimniecībā, kas atbilst Valsts policijas kompetencei, un pakļaujamas pārbaudei ar kriminālprocesa metodēm un līdzekļiem.

“Vēlos uzsvērt, ka, manuprārt, nav nepieciešams gaidīt īpašu iesniegumu, lai Valsts policija varētu uzsākt pārbaudi par valsts interešu aizskārumu,” pauž ministrs S. Ģirģens.

Kriminālprocesa likuma 6. pants paredz, ka amatpersonai, kura pilnvarota veikt kriminālprocesu, ikvienā gadījumā, kad kļuvis zināms kriminālprocesa uzsākšanas iemesls un pamats, ir pienākums savas kompetences ietvaros uzsākt kriminālprocesu un novest to līdz Krimināllikumā paredzētajam krimināltiesisko attiecību taisnīgam noregulējumam.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties