1. Aprīlis 2019 15:16
Jaunumi
Iekšlietu ministrs: Jārada risinājumi, lai nelegālo saturu bloķētu attālināti

“Ir nepieciešams turpināt sabiedrības informēšanu, lai sekmīgāk cīnītos ar nelegālo saturu,” tiekoties ar biedrības "Par Legālu saturu” izpilddirektori Daci Kotzevu un nozares pārstāvjiem sacīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

Tikšanās laikā atzinīgi tika novērtēta iekšlietu ministra viesošanās Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē, kura tieši ir sniegusi lielāko atbalstu nelegālā satura pieejamības apkarošanai. Tāpat ministrs tika informēts par biedrības pasākumiem, kā pašlaik tiek apkarota nelegālās informācijas pieejamība un patērēšana.

Sarunas laikā tika uzsvērts, ka daudzi cilvēki aizbildinās, ka nav zinājuši, ka filma, kura bez maksas atrasta internetā ir nelegāla, tāpēc tika nolemts turpināt prevencijas pasākumus, lai cilvēkus informētu par potenciālajiem riskiem, kas var rasties, patērējot nelegāli iegūtu saturu. Brīdinājumi var būt dažādi, piemēram, paziņojuma parādīšanās monitorā, kad persona vēlas piekļūt nelegālam saturam, bet šeit nepieciešamas pārrunas ar pakalpojumu sniedzējiem.

“Es nesaprotu, kāpēc šī problēma tiek risināta 2019. gadā. Mēs dzīvojam tādā laikā, kad nelegālās lietas un nelegālā satura patērēšanu var bloķēt attālināti. Atbildīgajām iestādēm ir jārod risinājums kā pārtraukt nelegālā satura pieejamību,” rezumēja S. Ģirģens.

Cīņai ar nelegālo saturu ir minēta Krišjāņa Kariņa valdības deklarācijā. Tajā teikts, ka valdība centīsies panākt nelegālo TV izplatītāju būtisku samazinājumu. Tas tiks darīts, izstrādājot grozījumus Aizsargāta pakalpojuma likumā, kas ļaus radikāli samazināt nelegālo Krievijas satelītu izplatību Latvijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties