3. Aprīlis 2019 15:42
Jaunumi
Tieslietu ministrs tiekas ar LTRK pārstāvjiem

Trešdien, 3. aprīlī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikās ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Juridisko komiteju, Padomi un Prezidiju.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns sarunā ar LTRK pārstāvjiem kā savu galveno prioritāti izvirzīja efektīvu tieslietu sistēmu tautsaimniecības izaugsmei: "Jāuzsver, ka efektīva tieslietu sistēma vienlaikus ir svarīgs pamats arī citām nozarēm un to attīstībai. Savukārt tiesvedības procesu stingrāka uzraudzība, kā arī tiesnešu, prokuroru un advokātu atbildības stiprināšana ir obligāts priekšnosacījums negodprātīgas rīcības izskaušanai tieslietu sistēmā."

Uzsverot inovatīvu tehnoloģisko risinājumu lomu tieslietu sistēmas attīstībā, tieslietu ministrs atzinīgi novērtēja Tiesu administrācijas paveikto moderno tehnoloģiju ieviešanā tiesu darbā, kā arī uzsvēra ar Iekšlietu ministriju noslēgtā sadarbības memoranda nozīmi tiesiskuma stiprināšanā: "Viennozīmīgi ir nepieciešama pašreizējo izmeklēšanas un tiesvedības procesu uzlabošana un pilnveidošana, kas nodrošinās ātrus, efektīvus un caurskatāmus  procesus –  no pirmstiesas izmeklēšanas līdz pat tiesas spriedumam – un cels kopējo tiesiskumu valstī."

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties