10. Aprīlis 2019 09:08
Jaunumi
Piedāvā risinājumu Nepilngadīgo personu atbalsta informācijas sistēmas uzlabošanai

Lai novērstu Latvijas Republikas tiesībsarga konstatētos trūkumus Nepilngadīgo personu atbalsta informācijas sistēmas(NPAIS) darbībā, atbildīgās ministrijas ir vienojušās, ka turpmāk šīs sistēmas uzraudzība jāveic Labklājības ministrijai, – to paredz 9. aprīlī  Ministru kabinetā izskatītā Iekšlietu ministrijas atbilde tiesībsargam.

Pašreiz NPAIS pārzinis un turētājs ir Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs (IeM IC), kura kompetence pamatā saistāma ar sistēmas tehnisko nodrošinājumu. IeM IC neuzrauga normatīvo aktu ievērošanu bērnu tiesību aizsardzības jomā, kas ir nepieciešams, lai pilnvērtīgi un efektīvi īstenotu NPAIS pārziņa uzdevumus – metodisko vadību, uzraudzību un kontroli.

Lai nodrošinātu NPAIS efektīvu darbību un pilnvērtīgu lietošanu, tiesībsargs savā atzinumā bija sniedzis 21 priekšlikumu. Iepazīstoties ar sniegtajiem priekšlikumiem, secināts, ka turpmākais darbs to īstenošanai būtu jāplāno Labklājības ministrijas jaunveidojamajā starpinstitūciju darba grupā. 

Labklājības ministrija konceptuāli piekritusi tiesībsarga viedoklim, ka, lai nodrošinātu pārskatāmu datu un procesu sakārtošanu gan pašvaldību, gan valstiskā līmenī, NPAIS funkcionalitāte un datu kvalitāte ir būtiski uzlabojama. Labklājības ministrija ir gatava uzņemties vadošo lomu NPAIS funkcionalitātes un datu kvalitātes izvērtēšanā, kā arī iesaistīto institūciju sadarbības nodrošināšanā.

Vakar Ministru kabinetā atbalstītais pārskats par iestāžu īstenotajiem pasākumiem, lai novērstu tiesībsarga konstatētos trūkumus NPAIS darbībā, tika sagatavots apkopojot Iekšlietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Tieslietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Veselības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības sniegto informāciju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties