15. Aprīlis 2019 09:21
Jaunumi
Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietniece Sanita Osipova aicina advokātus apzināties savu misiju un būt pilsoniski drosmīgiem

12. aprīlī norisinājās Latvijas zvērinātu advokātu kopsapulce, kurā klātesošos uzrunāja arī Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietniece Sanita Osipova.

Sanita Osipova savā uzrunā uzsvēra, ka Latvijas Republikas Satversmē ir iekļauti konstitucionālie orgāni, tomēr tie nevarētu pilnvērtīgi darboties, ja Satversmē nebūtu noteikti arī konstitucionālie instrumenti. Viņa norādīja, ka advokātu kopums, kas garantē to, ka ikvienam ir tiesības uz advokāta palīdzību, ir viens no šiem konstitucionālajiem instrumentiem.

Sanita Osipova atzina, ka advokātiem salīdzinājumā ar citām tiesu sistēmai piederīgajām personām ir lielāka vārda brīvība, jo šo profesiju pārstāvjus neierobežo amatpersonas statuss. Sanita Osipova īpaši akcentēja to, ka ikvienai tiesu sistēmā strādājošai personai ir jābūt pilsoniski drosmīgai. Viņa teica, lai veidotu tiesisku valsti, nereti iznāk nostāties pret sabiedrības un pat kolēģu viedokli, tas nozīmē, ka likumpaklausība prasa ne tikai juridiskas zināšanas, bet arī pilsonisko drosmi.

Runas noslēgumā Sanita Osipova aicināja advokātus apzināties izvēlētās profesijas īpašo misiju, izmantot runas brīvību un būt pilsoniski drosmīgiem, jo tikai tā kopīgiem spēkiem varēs stiprināt Latviju kā demokrātisku tiesisku valsti.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties