30. Aprīlis 2019 09:03
Jaunumi
Izveido tiesu vadītāju amata kandidātu izvērtēšanas komisiju

Par Tieslietu padomes pārstāvjiem komisijā, kas izvērtēs rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un tiesu nama priekšsēdētāja amata kandidātu piemērotību vakantajam amatam, Tieslietu padome 29. aprīļa sēdē ievēlēja tiesnešus Dzintru Baltu un Guntaru Ploriņu. Dzintra Balta būs šīs komisijas vadītāja.

Saskaņā ar Tieslietu padomes apstiprināto Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka un tiesu nama priekšsēdētāja izvirzīšanas un iecelšanas amatā kārtību komisijas sastāvā iekļauj divus Tieslietu padomes deleģētus locekļus no tiesnešu vidus, tieslietu ministra pilnvarotu pārstāvi, attiecīgās tiesas tiesnešu kolektīva pārstāvi, kā arī Tiesu administrācijas nodrošinātu personāla atlases speciālistu.

Tieslietu padome vienojās, ka padomes sēdē apstiprināmi tikai Tieslietu padomes deleģētie locekļi no tiesnešu vidus. Pārējo komisijas pārstāvju deleģējums atbilstoši kārtībā noteiktajai kompetencei būs tieslietu ministra un Tiesu administrācijas atbildībā, savu pārstāvi izvirzīs arī attiecīgās tiesas kolektīvs.

Komisijas viedoklim būs rekomendējošs raksturs, gala lēmumu par tiesu vadītāju iecelšanu amatā pieņems Tieslietu padome.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties