30. Aprīlis 2019 17:09
Jaunumi
Saeima lems par izmaiņām FKTK likumā noziedzīgi iegūtas naudas legalizācijas novēršanai

Ceturtdien, 2. maijā, Saeima pirmajā lasījumā lems par grozījumiem Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumā, kas paredz vairākus pasākumus, lai stiprinātu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanu finanšu un kapitāla tirgū, kā arī par saistītiem grozījumiem Kredītiestāžu likumā.

Tāpat pirmajā lasījumā deputāti vērtēs grozījumus Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā, kas paredz mazināt administratīvo slogu Nodarbinātības valsts aģentūras sadarbības partneriem, kā arī ieviest vairākas citas izmaiņas.

Savukārt trešajā lasījumā rīt Saeima lems par likumprojektu, kas paredz noteikt pārejas periodu, lai personām, kas taisījušas privātu testamentu divu vai vairāku liecinieku klātbūtnē, dotu laiku savu pēdējo gribu ietvert citā, spēkā esošajam regulējumam atbilstošā formā.

Izskatīšanai komisijās plānots nodot piecus jaunus likumprojektus. To vidū ir likuma grozījumi, lai pilnveidotu Valsts ieņēmumu dienesta darbu, tostarp ierēdņiem plānots noteikt nevainojamas reputācijas prasības.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija lūgusi sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par Guntas Līdakas atbrīvošanu no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļa amata.

Saeimas 2. maija sēdes darba kārtībā iekļauti 35 jautājumi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties