16. Maijs 2019 09:08
Jaunumi
Tieslietu ministrs: "Latvijas Vēstnesim" ir nozīmīga loma sabiedrības tiesiskās apziņas stiprināšanā

Trešdien, 15. maijā, tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikās ar VSIA "Latvijas Vēstnesis" valdes priekšsēdētāju Dainu Ābeli un valdes locekli Daini Mjartānu, lai pārrunātu "Latvijas Vēstneša" lomu sabiedrības tiesiskās apziņas stiprināšanā un informatīvās telpas drošībā.

Tikšanās laikā tieslietu ministrs atzīmēja, ka VSIA "Latvijas Vēstnesis" nodrošina būtisku nepastarpinātu valsts pārvaldes informācijas publicēšanu vienā platformā, tādējādi sniedzot iedzīvotājiem iespēju atrast aktuālu, ticamu informāciju par valstī nozīmīgiem procesiem un notikumiem vienuviet.

"Satversmes 90. pants paredz, ka ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības. Un tieši "Latvijas Vēstnesis" sniedz būtisku atbalstu visām valsts pārvaldes iestādēm, nodrošinot ne tikai oficiālo publikāciju un tiesību aktu sistematizāciju, bet arī sniedzot skaidrojumus par dažādiem iedzīvotāju iesūtītajiem tiesību normu piemērošanas jautājumiem. Tiesiskas valsts interesēs ir nodrošināt iedzīvotāju informētību par likumiem, to mērķiem, uzdevumiem un funkcijām, tāpēc ir jāattīsta vēl efektīvāka komunikācija starp valsti un iedzīvotājiem,'' uzsver tieslietu ministrs J. Bordāns.

Diskusijas noslēgumā tika pārrunāta arī Latvijas informatīvās telpas drošība un VSIA "Latvijas Vēstnesis" loma Nacionālās drošības koncepcijas kontekstā – "Latvijas Vēstnesis" ir būtiska valsts informācijas tehnoloģiju kritiskās infrastruktūras informēšanas pasākumu sastāvdaļa. Savukārt "Latvijas Vēstneša" portāls ir uzticams valsts pārvaldes komunikācijas kanāls saziņā ar sabiedrību, kas veido saruntelpu valsts attīstībai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties