17. Maijs 2019 09:23
Jaunumi
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns rosina Saeimā lemt par NEPLP vadītājas atbrīvošanu no amata

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns rosina Saeimā lemt par Daces Ķezberes atbrīvošanu no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amata sakarā ar viņas neatbilstību Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteiktajai labas reputācijas prasībai – šādu aicinājumu viņš izteicis Saeimas Juridiskajai komisijai ceturtdien, 16. maijā, nosūtītajā vēstulē.

Nosūtītajā vēstulē ir minēti vairāki apstākļi, kas liecina gan par būtiskiem un apzināti pieļautiem pārkāpumiem, organizējot konkursu uz Latvijas Televīzijas valdes locekļu vakantajiem amatiem, gan par NEPLP darbības neatbilstību sabiedrības interesēm, tostarp nenodrošinot pietiekamu piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietojuma kontroli. Vienlaikus ministrs vērš uzmanību, ka pārkāpumus minētā konkursa norisē ir konstatējusi arī prokuratūra.

Atbilstoši Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteiktajam NEPLP darbu organizē, kā arī par tās uzdevumu izpildi atbild NEPLP priekšsēdētājs. Līdz ar to tieši NEPLP vadītājai ir vislielākā atbildība par padomes darbību, tostarp par tās pieļautajiem pārkāpumiem, akcentē J. Bordāns.

Lēmumu rosināt NEPLP priekšsēdētājas atbrīvošanu no amata J. Bordāns pieņēma pēc atbildīgo amatpersonu apspriedes par Latvijas informatīvās telpas aizsardzību.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties