20. Maijs 2019 13:56
Jaunumi
PMLP ar EDS starpniecību izsūtīs informāciju par Eiroparlamenta vēlēšanu iecirkņiem

Pirmdien, 20. maijā, tiks uzsākta 2019. gada 25. maija Eiropas Parlamenta vēlēšanu paziņojumu izsūtīšana Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanās sistēmā (EDS). Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) sagatavotajos ziņojumos būs informācija par katra konkrētā vēlētāja vēlēšanu iecirkni un tā darba laiku. Plānots, ka iedzīvotāji šos paziņojumus savos EDS profilos saņems divu darba dienu laikā no to nosūtīšanas.

Šo akciju veiks PMLP sadarbībā ar VID, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām par nesaņemtajiem drukātajiem vēlēšanu paziņojumiem.

PMLP sagatavotie vēlēšanu paziņojumi tiks izsūtīti tām personām, kas uz 2019. gada 16. maiju būs reģistrētas kā aktīvie EDS lietotāji, tas ir, 1 101 756 personām.

Personas, kuras nav saņēmušas paziņojumus par savu vēlēšanu iecirkni un kārtas numuru sarakstā, jau tagad ir aicinātas izmantot PMLP bezmaksas e-pakalpojumu "Vēlēšanu iecirkņa noskaidrošana", ko lietotājs var izmantot bez autentifikācijas, norādot tikai savu vārdu, uzvārdu un personas kodu. Vēlēšanu iecirkni un kārtas numuru vēlētāju sarakstā var noskaidrot arī zvanot uz Centrālās vēlēšanu komisijas tālruni uzziņām +371 67049999. 

Papildus savu vēlēšanu iecirkni balsošanai Eiropas Parlamenta vēlēšanās vēlētājs var uzzināt arī vēršoties kādā no PMLP teritoriālajām nodaļām klātienē vai zvanot uz PMLP informatīvo tālruni +371 67209400.

Vēršam uzmanību, ka iepirkumu konkursa rezultātā par vēlēšanu informatīvo paziņojumu piegādāšanu tika noslēgts līgums ar SIA “Reller” par 311,750 eiro, kurš veicis sūtījumu piegādi 1 388 858 personām. Apkopojot iedzīvotāju sūdzības par nesaņemtiem paziņojumiem, uzņēmumam ir piemērots līgumsods par darbu kavējumu 10% no līguma summas, t.i., 29 860,45 eiro apjomā.

Atgādinām, ka dalībai 2019. gada 25. maija Eiropas Parlamenta vēlēšanās vēlētājam jāuzrāda personu apliecinošs dokuments – pase vai personas apliecība (eID karte).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties