20. Maijs 2019 14:42
Jaunumi
Prokurors Rīgas domei iesniedz prokurora brīdinājumu par savlaicīgu informācijas nesniegšanu

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore iesniegusi prokurora brīdinājumu par Rīgas domes Īpašuma departamenta rīcību par savlaicīgu atbildes nesniegšanu tiesai un policijai.

Prokuratūra pārbaudīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa materiālu par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu  par Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas lēmuma neizpildi no Rīgas domes amatpersonu puses. Rīgas apgabaltiesa 2017. gada 25. oktobra blakuslēmumā dažādām institūcijām, tajā skaitā, Rīgas domei,  bija uzdevusi veikt pasākumu kopumu pārkāpumu novēršanai, kas tika konstatēti krimināllietas izskatīšanas gaitā. Lēmums pēc tā stāšanās likumīgā spēkā tika nosūtīts Rīgas domei izpildes organizēšanai. 

Prokurore konstatēja, ka Rīgas domes Īpašuma departaments pārkāpis lēmumā noteikto mēneša izpildes termiņu un neinformēja par blakus lēmuma izpildi, veiktajiem pasākumiem vai izpildes kavēšanās iemesliem. Tiesa atbildi par veiktajiem pasākumiem konstatēto pārkāpumu novēršanai saņēma 2018. gada 15. oktobrī pēc atkārtotu pieprasījumu nosūtīšanas.

Tāpat konstatēts, ka  Rīgas domes Īpašuma departaments pārkāpis Iesniegumu likumu, proti, atbildi uz policijas 2019. gada 7. marta pieprasījumu tas informāciju sniedza 2019. gada 25. aprīlī, nevis mēneša laikā.

Prokurora pārbaudē konstatēts, ka norādītie savlaicīgās neizpildes iemesli ir uzskatāmi par formāliem un atbildes sniegtas, pārkāpjot viena mēneša izskatīšanas termiņu. Pamatojoties uz Prokuratūras likuma 18. pantu prokurore Rīgas domes Īpašuma departamentam  iesniegusi prokurora brīdinājumu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties