23. Maijs 2019 12:07
Jaunumi
Nodokļi būs jāmaksā vienā maksājumā līdz katra mēneša 23. datumam

Saeima ceturtdien, 23. maijā, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus septiņos likumos, nosakot, ka nodokļu maksātājiem visus Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu maksājumus vienotajā Valsts kases kontā būs iespēja samaksāt vienā maksājumā. 

Grozījumi noteic, ka regulāri maksājamo nodokļu maksājumi vienā maksājumā vienotajā kontā būs jāveic līdz katra mēneša 23. datumam. Šāda kārtība nodokļu maksātājam ļaus samazināt maksājumu veikšanas izmaksas, kā arī ietaupīt tam nepieciešamos cilvēkresursus, iepriekš norādījuši ierosinājuma autori Finanšu ministrijā. 

Nodokļu maksātājs, ja tas būs ērtāk no finanšu plūsmas organizācijas viedokļa, nodokļus varēs arī maksāt tāpat kā līdz šim – vairākos maksājumos, taču būs jāievēro to nomaksas gala termiņš – mēneša 23. datums. 

Patlaban fiziskās un juridiskās personas nodokļus Valsts kasē maksā turpat 50 nodokļu kontos, un šāda kārtība izraisa problēmas gan nodokļu maksātājiem, gan nodokļus administrējošām institūcijām. Turklāt sarežģīts nodokļu nomaksas process rada administratīvo slogu un papildu izmaksas nodokļu maksātājiem, jo katram nodoklim ir noteikts savs nomaksas termiņš, kas jāievēro grāmatvedim un uzņēmuma vadītājam, lai nenokavētu maksājuma veikšanu, atzīmējuši grozījumu autori. 

Saeima šodien pieņēma attiecīgus grozījumus iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumā, Pievienotās vērtības nodokļa likumā, Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, izložu un azartspēļu nodevas un nodokļa likumā, Elektroenerģijas nodokļa likumā un akcīzes nodokļa likumā

Likumi grozīti, ņemot vērā Saeimā 2017. gada novembrī pieņemtos grozījumus nodokļu un nodevu likumā, kas paredz ar 2021. gada 1. janvāri visiem nodokļu maksājumiem Valsts kasē ieviest vienotu kontu. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties