7. Jūnijs 2019 09:48
Jaunumi
Jaunie tiesneši un kandidāti mācās par komercstrīdiem un grūtām situācijām tiesas zālē

Tiesneša amata kandidātiem un jaunajiem tiesnešiem, kas mācās Latvijas Tiesnešu mācību centra jauno tiesnešu kursā, 6. jūnijā bija mācību noslēdzošā diena, un tā notika Augstākajā tiesā.

Civillietu departamenta zinātniski analītiskais padomnieks Reinis Odiņš lasīja lekcijas par komercstrīdu izskatīšanas īpatnībām un komerclietu aktuālo tiesu praksi.

Savukārt Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa ar jaunajiem un topošajiem tiesnešiem pārrunāja tiesas procesa vadību tiesas zālē, īpaši pievēršoties dažādām grūtajām situācijām, ar ko tiesnešiem tiesas zālē jāspēj tikt galā. Kopīgi tika klausīti tiesas sēžu audioieraksti un analizētas konkrētas situācijas.

Latvijas Tiesnešu mācību centra organizētajā mācību kursā jaunajiem tiesnešiem tiek stiprinātas tiesnešu juridiskās zināšanas un attīstītas tiesneša amatam nepieciešamās prasmes. Kursā piedalījās jaunie tiesneši no Administratīvās rajona tiesas, Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas, Vidzemes priekšpilsētas tiesas, Pārdaugavas tiesas un Rīgas rajona tiesas, kā arī vairāki tiesneša amata kandidāti, kas stažējas rajona tiesās.

Kursa ietvaros nodarbības vadīja arī citi Augstākās tiesas tiesneši un darbinieki.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties