7. Jūnijs 2019 12:12
Jaunumi
Latvijā tiksies 12 Eiropas valstu augstāko revīzijas iestāžu vadītāji

Nākamnedēļ Latvijā notiks 12 Eiropas reģiona augstāko revīzijas iestāžu vadītāju tikšanās, lai Eiropas augstāko revīzijas iestāžu organizācijas EUROSAI valdes sēdē diskutētu par publiskā sektora revīziju darba nākotnes uzdevumiem. Starptautiskās tendences – digitalizācija, mākslīgā intelekta attīstība, kiberdrošība – un citi reģionālie un globālie izaicinājumi ir būtiskas tēmas, kam pievēršas arī valstu augstākās audita iestādes. EUROSAI 50. valdes sēde, kuras rīkotāja šoreiz ir Latvijas Republikas Valsts kontrole, notiks 12. un 13. jūnijā.

Valsts kontroliere Elita Krūmiņa uzsver: “Darbs šāda līmeņa Eiropas organizācijas valdē ir starptautisks Valsts kontroles kā Latvijas augstākās audita iestādes profesionalitātes apliecinājums un uzticības mandāts, ko mums devušas 49 Eiropas valstis. Mēs esam vieni no publiskā sektora revīzijas iestāžu lielā astotnieka, un ar to varam lepoties ne tikai paši, bet visa mūsu valsts. Mēs esam pārliecināti, ka atbildība par publisko resursu efektīvu pārvaldību, atvērts, konstruktīvs dialogs ar sabiedrību un uz attīstību vērsta sadarbība starp augstākajām revīzijas iestādēm un publisko sektoru ir būtiski faktori demokrātisku valsts pamatu stiprināšanai.”

EUROSAI valdē strādā astoņu Eiropas valstu augstākās revīzijas iestādes, kas katra ir atbildīga par savu darbības jomu. Latvijā pulcēsies EUROSAI valdes pārstāvji un darba grupu līderi. Latvijas Republikas Valsts kontrole ir EUROSAI valdes locekle kopš 2017. gada un nodrošina organizācijas komunikācijas jomas stratēģisko virzību.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties