19. Jūnijs 2019 12:33
Jaunumi
Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī pieņem tiesneša zvērestu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis 2019. gada 19. jūnijā Rīgas pilī svinīgā ceremonijā pirms stāšanās amatā pieņēma tiesneša Madara Plepja tiesneša zvērestu.

Uzrunājot jauno tiesnesi, Valsts prezidents uzsvēra, ka tiesiskums un likuma vara ir mūsu identitātes un piederības Eiropai jautājums. Latvija ir tiesiska valsts, un taisnīgums ir mūsu valsts pastāvēšanas pamats. Tāpēc šajā jomā ir jāturpina sāktās pārmaiņas, lai sabiedrība novērtētu tiesas darba kvalitāti un augtu uzticēšanās tiesām.          

“Būtisks ir katrs tiesnesis, kurš ar savu darbu un attieksmi rada priekšstatu par mūsu tiesu varu. Jūsu darbs, attieksme pret procesa dalībniekiem un atbildība par uzticētajiem pienākumiem sekmēs sabiedrības uzticēšanos tiesu lemtajam un mūsu valstij. Lai jūsu darbs sekmē uzticēšanos tiesiskumam, tiesu sistēmai un Latvijai!” svinīgās ceremonijas laikā norādīja Valsts prezidents.

Raimonds Vējonis atzinīgi novērtēja jaunā tiesneša apzināto un mērķtiecīgo darba pieredzi tiesneša palīga amatā un Tiesu administrācijā, kur paveikts liels darbs informācijas tehnoloģiju ieviešanā tiesu sistēmā. Iepriekšējā pieredze būs noderīga, lai modernās tehnoloģijas tiktu arvien plašāk izmantotas ikdienas tiesu darbā un sekmētu tiesas darba ātrumu un kvalitāti.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties