1. Jūlijs 2019 09:57
Jaunumi
Satversmes tiesa stiprina divpusējo sadarbību ar Austrijas Konstitucionālo tiesu

No 1. līdz 3. jūlijam Satversmes tiesas tiesneši oficiālā vizītē apmeklē Austrijas Konstitucionālo tiesu. Tikšanās laikā tiesneši dalīsies pieredzē un pārrunās konstitucionālo tiesību aktualitātes, tostarp apspriedīs jautājumus par konstitucionālo identitāti un konstitucionālo tiesu lomu Eiropas tiesiskajā telpā.

Pirmajā darba sesijā tiesneši runās par abu valstu konstitucionālo identitāti. Priekšlasījumus no katras valsts perspektīvas sniegs Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietniece Sanita Osipova un Austrijas Konstitucionālās tiesas priekšsēdētājas vietnieks Kristofs Grabenvarters (Christoph Grabenwarter). Savukārt otrajā darba sesijā tiesneši diskutēs par konstitucionālo tiesu lomu tiesiskuma un demokrātijas aizsardzībā Eiropas tiesiskajā telpā. Skatījumu šajā jautājumā sniegs Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele un Austrijas Konstitucionālās tiesas tiesnesis Andreass Hauers (Andreas Hauer).

Plānots, ka tikšanās laikā tiesneši pārrunās arī jautājumus, kas saistīti ar pamattiesību ierobežojumu konstitucionalitātes izvērtēšanas metodoloģiju, tās pilnveidošanos un attīstību, kā arī apspriedīs situācijas, kurās tiesas spriešanas procesā tiesnesim nākas vērtēt un “svērt” divu vai vairāku personas pamattiesību “sadursmes”.

Vizītes ietvaros Satversmes tiesas delegācija viesosies arī Austrijas Augstākajā tiesā, kur tiesneši tiksies ar Austrijas Augstākās tiesas priekšsēdētāju Elizabeti Lovreku (Elisabeth Lovrek), priekšsēdētāja vietnieci Evu Mareku (Eva Marek) un priekšsēdētāja vietnieku Matiasu Neimāru (Matthias Neumayr). Satversmes tiesas delegāciju Latvijas vēstniecībā Austrijā uzņems arī Latvijas Ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Austrijā Veronika Erte. Puses pārrunās konstitucionālo tiesību aktualitātes Latvijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties