2. Jūlijs 2019 12:00
Jaunumi
Ieceļ amatos Rīgas apgabaltiesas un divu rajona tiesu priekšsēdētājus

Rīgas apgabaltiesu turpmākos piecus gadus turpinās vadīt līdzšinējā tiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone – tā lēma Tieslietu padome 1. jūlija sēdē. Pēc iepazīšanās ar pretendentu atlases komisijas sagatavoto vērtējumu un visu trīs kandidātu uzklausīšanas un iztaujāšanas Tieslietu padome lēma par Daigas Vilsones atkārtotu iecelšanu šajā amatā.

Atskatoties uz aizvadīto laiku Rīgas apgabaltiesas vadībā, priekšsēdētāja akcentēja caurskatāmības nodrošināšanu un sistēmisku procedūru ieviešanu tiesas darba organizācijā, bet kā nākamā perioda virsmērķi sauca kvalitatīvu tiesas darbu, kas tiek darīts cilvēku labā. Svarīgs uzdevums mērķa sasniegšanā būs kolektīva saliedēšana.

Arī uz Rēzeknes tiesas priekšsēdētāja amatu kandidēja trīs tiesneši, no kuriem Tieslietu padome amatā uz nākamajiem pieciem gadiem iecēla Pēteri Novičenoku. Par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi Pēteris Novičenoks iecelts 2012. gadā – sākumā amata pienākumus pildīja Administratīvās rajona tiesas Rēzeknes tiesu namā, 2015. gadā pārcelts uz Rēzeknes tiesu.

Par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāju Tieslietu padome iecēla līdzšinējo tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Sandru Strenci. Viņa bija vienīgā kandidāte uz šo amatu. Tā kā Sandra Strence ir Rīgas apgabaltiesas tiesnese, Tieslietu padome viņu pārcēla par Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesneša pienākumu izpildītāju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties