25. Jūlijs 2019 09:30
Jaunumi
Valsts prezidents: Nepieciešami kompleksi risinājumi tieslietu sistēmas stiprināšanai
No VPK arhīva

Valsts prezidents Egils Levits 24. jūlijā Rīgas pilī tikās ar tieslietu ministru Jāni Bordānu, pārrunājot dažādus aktuālus jautājumus tieslietu sistēmā. Valsts prezidents uzsvēra vairākas būtiskas lietas, kas jāturpina tieslietu sistēmā stiprināt un pie kā šobrīd jau strādā Tieslietu ministrija, un tie ir: tiesvedības efektivitāte un kvalitāte, tiesu neatkarības nodrošināšana, tiesu pieejamība un tiesu kapacitāte.

Valsts prezidents pozitīvi novērtēja iesāktās reformas un uzsvēra, ka arī turpmāk būtu jāveicina kopīgs dialogs ar tiesu varu un līdzatbildīgajām institūcijām, lai iecerētās reformas nestu rezultātu. E. Levits izteica atzinīgu novērtējumu tieslietu ministra iniciatīvām, un atzīmēja, ka piedāvātajam risinājumam tiesu efektivitātes un kvalitātes uzlabošanā jābūt kompleksam.

Pārrunājot faktu, ka, piemēram, sarežģītajās lietās tiesvedības tomēr ir garākas, E. Levits un J. Bordāns pauda uzskatu, ka tie ir izņēmumi, bet tomēr atstāj negatīvu ietekmi uz tiesu sistēmas novērtējumu gan no sabiedrības puses, gan arī ietekmē uzņēmējdarbības un tautsaimniecības vidi kopumā.

Pēc sarunā teiktā, tāpēc jādomā arī par procesuālo likumu pilnveidošanu, kas ļautu mazināt ilgstošos tiesvedības procesus, kā arī par pirmstiesas izmeklēšanas sistēmas pilnveidošanas iespējām.

Tikšanās reizē tika pārrunāti valsts drošības iestāžu organizatoriskie darba jautājumi. Ministrs informēja Valsts prezidentu par jaunā cietuma celtniecību, kā arī iespējamām izmaiņām jaunās kadastrālās vērtēšanas metodikā un nekustamā īpašuma nodokļa jomā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties