11. Septembris 2019 13:27
Jaunumi
Par spīti nepietiekamajiem resursiem Konkurences padome nostiprina vadošās pozīcijas starp Baltijas konkurences iestādēm

Latvijas Konkurences padome (KP), neskatoties uz iestādes nepietiekamajiem resursiem, piekto gadu pēc kārtas saglabājusi augsto pozīciju starptautiskajā Global Competition Review (GCR) reitingā.

2019. gada GCR reitingā iekļauto pasaules vadošo 37 konkurences iestāžu pārskatā uzsvērts, ka KP ir vismazākais budžets no visām vērtētajām iestādēm, taču, pēc aptaujāto neatkarīgo juristu atzinuma, “salīdzinot ar pārējām Baltijas valstīm, Latvijas konkurences iestāde ir visaktīvākā un viskompetentākā”.

KP novērtēta ar augsto trīs zvaigžņu vērtējumu, turklāt ar augšupejošu jeb uz izaugsmi vērstu tendenci. No pārējām divām Baltijas valstīm Lietuvas konkureces iestāde ieguvusi trīs zvaigžņu bez augšupejošas izaugsmes novērtējumu, savukārt Igaunijas konkurences iestāde reitingā vispār nav iekļauta.

Jānorāda, ka iestādes niecīgais budžets, kas nepietiekamā atalgojuma dēļ veicina augsto darbinieku mainību, ir kritizēts arī no Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) un Eiropas Komisijas puses, rekomendējot valstij beidzot rīkoties, lai konkurences uzraugs varētu efektīvi pildīt savas funkcijas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties