18. Septembris 2019 13:07
Jaunumi
Iekšlietu ministrija īstenos jaunu pieeju stratēģisko mērķu sasniegšanā un darba rezultātu efektivitātes uzlabošanā

Lai nodrošinātu Valsts reformu plāna uzdevumu "Pilnveidot darba snieguma vadības un novērtēšanas sistēmu", Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Valsts kanceleju un Valsts administrācijas skolu, izstrādā Iekšlietu nozares stratēgisko mērķu karti, īstenojot jaunu pieeju svarīgāko snieguma rādītāju definēšanā.

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra Dimitrija Trofimova vadībā bija izveidota darba grupa, kas apzināja iesaistīto pušu vajadzības un strādāja pie iekšlietu nozares stratēģisko mērķu kartes. Tika īstenota misijas, vīzijas un vērtību formulēšana, testējot to fokusgrupu ietvaros. Darba grupas izvirzītie mērķi tika definēti, izvirzot konkrētus prioritāros attīstības virzienus un definējot sasniedzamos rezultātus.

“Nepieciešamība veidot jaunu iekšlietu nozares stratēģiju sakrita ar labu iespēju pilotprojekta ietvaros ieviest valsts pārvaldē jaunu stratēģijas veidošanas metodoloģiju. Ar Valsts kancelejas un Valsts Administrācijas skolas ekspertu atbalstu tas mums ir izdevies. Ceram, ka uz šī pilotprojekta bāzes tiks veidoti jauni noteikumi iestāžu stratēģiju izstrādei un svarīgāko snieguma rādītāju definēšanai,” norāda D. Trofimovs.

Darba grupa sagatavoja sākotnējo stratēģijas mērķu karti, kas tika izdiskutēta ar plašāku kolēģu loku ministrijā. “Šī bija pavisam jauna pieeja – veidot stratēģiju kodolīgu un uzskatāmu, ar galvenajiem mērķiem, rezultātiem, kurai papildus tiek veidots detalizētāks darba plāns – iestāžu, struktūrvienību un individuālie mērķi. Darba gaitā saskarāmies ar dažādiem izaicinājumiem, kas saliedēja mūs kā komandu un noteikti palīdzēs mūsu turpmākajā darbā ar daudz mērķorientētāku skatījumu,” norāda D.Trofimovs.

Pašlaik Iekšlietu ministrija strādā pie Iekšlietu ministrijas darbības stratēģijas 2020.–2022.gadam projekta, kam par pamatu kalpo darba grupas izstrādātā Iekšlietu ministrijas nozares stratēģisko mērķu karte. Strādājot pie stratēģijas projekta tiek ņemti vērā būtiskākie, tajā skaitā starptautiski vērtētie, sasniedzamie politikas rezultāti Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu darbības jomās. Šajā darbā tiek pievērsta uzmanība arī tam, lai definētie stratēģiskie mērķi, kas vērsti uz darba procesu uzlabošanu, personāla attīstību un inovāciju ieviešanu gala rezultātā sekmētu politikas rezultātu sasniegšanu tādās sabiedrībai būtiskās jomās kā noziedzības novēršana un apkarošana, sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšana, valsts robežas drošība, ugunsdrošība un civilā aizsardzība, kā arī migrācija un patvērums.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties