27. Septembris 2019 09:21
Jaunumi
Stājas spēkā spriedums krimināllietā par nelikumīgu ziņu vākšanu nolūkā nodot tās ārvalstij

Augstākās tiesas (Senāta) Krimināllietu departaments 26. septembrī atstāja negrozītu Zemgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru apsūdzētais atzīts par vainīgu nelikumīgu ziņu vākšanā nolūkā nodot tās ārvalstij un sprāgstvielas glabāšanā. Senāts noraidīja apsūdzētās personas aizstāvja iesniegto kasācijas sūdzību.

Ar Senāta lēmumu stājas spēkā Zemgales apgabaltiesas 2018. gada 18. decembra spriedumus, ar kuru apsūdzētajam galīgais sods noteikts brīvības atņemšana uz 3 gadiem un 2 mēnešiem un probācijas uzraudzība uz 2 gadiem. Senāta lēmums nav pārsūdzams.

Senāts lēmumā atzīst, ka Zemgales apgabaltiesa, iztiesājot krimināllietu, nav pieļāvusi Krimināllikuma vai Kriminālprocesa likuma pārkāpumus, un arī apsūdzētā aizstāvja kasācijas sūdzībā nav izklāstīti tādi argumenti, kas varētu būt par pamatu apelācijas instances tiesas nolēmuma atcelšanai. Senāts atzīst, ka apelācijas instances tiesas spriedums atbilst prasībām, kādas izvirzītas apelācijas instances tiesas nolēmuma saturam, un spriedumā sniegtais pierādījumu novērtējums atbilst Kriminālprocesa likumā noteiktajiem kritērijiem.

Apsūdzībā norādīts, ka apsūdzētais, būdams AS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) darbinieks, nodarbojies ar neizpaužamu ziņu un komercnoslēpumu nelikumīgu vākšanu, pēc kā iegūto informāciju nodevis ārvalstīs esošai kontaktpersonai. Apsūdzībā arī norādīts, ka apsūdzētais bija iegādājies un savā darba vietā nelikumīgi glabāja rūpnieciski izgatavotu rokas granātu sprādziena imitācijas uzspridzinātāja imitācijas daļu. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties