30. Septembris 2019 15:32
Jaunumi
Satversmes tiesa uzņem Igaunijas Augstākās tiesas un Lietuvas Konstitucionālās tiesas tiesnešus

1. un 2. oktobrī Satversmes tiesas tiesneši trīspusējās sadarbības ietvaros tiksies ar Igaunijas Augstākās tiesas un Lietuvas Konstitucionālās tiesas tiesnešiem. Trīs darba sesijās puses apspriedīs jaunāko tiesu judikatūru un pārrunās vairākus aktuālus konstitucionālo tiesību jautājumus, kas saistīti ar nodokļu jomu un cilvēka cieņas neaizskaramības nodrošināšanu.

Igaunijas delegāciju vadīs Igaunijas Augstākās tiesas priekšsēdētājs Villu Keve (Villu Kõve). Delegācijas sastāvā būs Igaunijas Augstākās tiesas tiesnese Vīve Ligi (Viive Ligi) un tiesnesis Pēters Rosma (Peeter Roosma), kā arī priekšsēdētāja padomniece Karina Leihtere-Tammisto (Karin Leichter-Tammisto).

Savukārt Lietuvas delegāciju vadīs Lietuvas Konstitucionālās tiesas priekšsēdētājs Daiņus Žaļims (Dainius Žalimas). Delegācijā būs trīs Lietuvas Konstitucionālās tiesas tiesneši -  Elvīra Baltutīte (Elvyra Baltutytė), Vītauts Greičus (Vytautas Greičius) un Gedimins Mesonis (Gediminas Mesonis).

Trīspusējās tikšanās mērķis ir stiprināt Baltijas valstu tiesu dialogu un veicināt tiesu sadarbību, apspriežot nacionālā un Eiropas līmeņa konstitucionālo tiesību aktualitātes.

Kā ziņots iepriekš, pērn Satversmes tiesas tiesneši viesojās Igaunijas Augstākajā tiesā, savukārt pirms diviem gadiem Satversmes tiesa sadarbībā ar Lietuvas Konstitucionālo tiesu organizēja konferenci par likumu kvalitātes izvērtēšanas kritērijiem konstitucionālās tiesas nolēmumos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties