1. Oktobris 2019 15:42
Jaunumi
Valdībā apstiprina Valsts policijas amatpersonu jauno formas tērpu aprakstus
No IeM arhīva

Otrdien, 1. oktobrī Ministru kabinets izdeva Iekšlietu ministrijas sagatavotos noteikumus par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm formas tērpa un atšķirības zīmju aprakstu. Līdz ar to tiek uzsākta pakāpeniska iekšlietu nozares dienestu amatpersonu jaunā parauga formas tērpa un atšķirības zīmju ieviešana.

Noteikumos paredzēts, ka Valsts policijas un Valsts policijas koledžas amatpersonu jaunos formas tērpus un atšķirības zīmes ievieš līdz 2024. gada 1. jūlijam. Līdz pilnīgai jauno formas tērpu ieviešanai amatpersonas izmantos arī līdzšinējos formas tērpus un atšķirības zīmes.

Jāatgādina, ka Valsts policijas jauno formas tērpu dizains ir mūsdienīgs, kvalitatīvs, vizuāli atšķirīgs un funkcionāls – ērts un atbilstošs dienesta uzdevumu pildīšanai Latvijai raksturīgajos klimatiskajos apstākļos. Policijas ikdienas formas tērpu komplektu dizains izstrādāts pēc daudzslāņu principa, savstarpēji papildinot komponentu materiālus un tehnoloģijas, kas paaugstina funkcionalitāti un formas tērpa ilgtspēju. Jaunās formas komponentos lietoti augstas redzamības krāsu materiāli, kas efektivizē policijas funkciju izpildi. Formas krāsu salikums izstrādāts ņemot vērā funkcionālās un estētiskās normas, kā arī radot vizuālu saderību ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentu izstrādāto policijas auto jauno trafarējumu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties