3. Oktobris 2019 08:45
Jaunumi
Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre piedalās Padziļinātās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā atklāšanā

2. oktobrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica atklāja Rīgas Juridiskās augstskolas Padziļināto programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā, kas ir Ārlietu ministrijas atbalstīta mācību programma profesionāļiem no Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīm.

Padziļinātās programmas rudens semestrī piedalīsies 32 publiskās pārvaldes, pilsoniskās sabiedrības un akadēmiskās vides profesionāļi no 11 valstīm - Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Moldovas, Tadžikistānas, Turkmenistānas, Ukrainas un Uzbekistānas. Programma tiek īstenota Latvijā un ilgs trīs mēnešus. Tās laikā dalībnieki apmeklēs Latvijas valsts iestādes, kā arī dosies nedēļu ilgā mācību braucienā uz Briseli un Luksemburgu, lai iepazītos ar Eiropas Savienības institūciju darbu.

Padziļināto programmu organizē Rīgas Juridiskā augstskola ar partneriem: Latvijas Universitāti, Rīgas Ekonomikas augstskolu, Latvijas Ārpolitikas institūtu un Eiropas Publiskās administrācijas institūtu. 2018.‑2020. gadā programma īstenota ar Norvēģijas Karalistes valdības finansiālu atbalstu.

Informācijai

Padziļinātā programma Eiropas tiesībās un ekonomikā Latvijā izveidota 2014. gadā, savukārt 2016.gadā uzsākta arī Intensīvā programma Eiropas tiesībās un ekonomikā. Programmas tiek daļēji atbalstītas no Latvijas valsts budžetā attīstības sadarbības politikai paredzētajiem līdzekļiem. Tāpat atbalstu sniegušas arī ASV, Zviedrija, Norvēģija, Luksemburga, Nīderlande, Šveice. Kopš 2014. gada Padziļināto un Intensīvo programmu kopā absolvējuši vairāk nekā 313 dalībnieki no 19 valstīm. Iegūtās zināšanas un pieredzi partnervalstu pārstāvji varēs izmantot savu valstu attīstības veicināšanai. 2019. gadā tiek īstenota arī Intensīvā programma ar Ārlietu ministrijas, ASV valdības un Zviedrijas Institūta finansiālu atbalstu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties