8. Oktobris 2019 09:48
Jaunumi
Atklātā konkursā izraudzīsies Iekšlietu ministrijas Informācijas centra priekšnieku

Otrdien, 8. oktobrī, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu Iekšlietu ministrijas Informācijas centra priekšnieka amatam. Pretendenti aicināti pieteikties līdz 4. novembrim.

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība tiesību zinātnē, vadībzinātnē, ekonomikā vai civilajā un militārajā aizsardzībā (izņemot darba aizsardzību). Vismaz triju gadu pieredze organizācijas vadītāja amatā vai citā vadošā amatā organizācijas vadītāja tiešā pakļautībā ar vismaz 10 padotajiem darbiniekiem.

Tāpat no pretendentiem tiek sagaidītas zināšanas informācijas tehnoloģiju jomā un izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvo procesu un budžeta plānošanu. Nepieciešamas arī angļu un krievu valodas zināšanas vismaz B2 līmenī, kā arī teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes. Pretendentiem jāspēj risināt jautājumus sistemātiski un uztvert, analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās.  

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Pretendenti, kas tiks izvirzīti uz otro kārtu, skaidros savu motivāciju ieņemt vakanto amatu, kā arī izklāstīs savu redzējumu par savām un valsts pārvaldes vērtībām, par iestādes darbības jomu, tās nākotnes vīziju un prioritātēm, kā arī demonstrēs savas zināšanas par valsts pārvaldes darbības pamatprincipiem.  Savukārt uz trešo kārtu izvirzītie pretendenti prezentēs savas vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšanu, kā arī spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, vadīt pārmaiņas.

Konkursa noslēgumā komisijas izvēlētais atbilstošākais amata pretendents tiks iecelts amatā. Ieņemot šo amatu, amatpersona saņem mēnešalgu 2353 eiro apmērā (pirms nodokļu nomaksas). Tāpat ir pieejamas sociālās garantijas, veselības apdrošināšana, kā arī motivējoša bonusu sistēma atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem.

Konkursa sludinājums publicēts Nodarbinātības valsts aģentūras CV/Vakanču portālā un oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors J. Citskovskis. Komisijas sastāvā ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks K. Eklons, Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks A. Grišins, iekšlietu ministrs S. Ģirģens un Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs D. Trofimovs.

Valsts pārvaldes iestāžu vadītāju centralizētā atlase: INFOGRAFIKA

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties