17. Oktobris 2019 15:40
Jaunumi
“Jurista Vārds” atkal dosies uz autoru un lasītāju tikšanos Latgalē

Atkārtojot pirms diviem gadiem aizsākto – doties pie saviem autoriem un lasītājiem reģionos, ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas un Daugavpils Universitātes atbalstu “Jurista Vārds” šā gada 29. oktobrī abās Latgales augstskolās rīko redakcijas tikšanos ar lasītājiem un Dr. iur. Gata Litvina publisko lekciju “Administratīvās atbildības tiesiskais regulējums no 2020. gada 1. janvāra (Administratīvās atbildības likums)”. Ar abu augstskolu labvēlību uz pasākumiem aicināts ikviens interesents!

Pirms diviem gadiem oktobrī, viesojoties Latgalē, līdz ar autoru un lasītāju tikšanos “Jurista Vārds” organizēja Dr. iur. Māra Onževa publisko lekciju “Tiesību avoti jurista darbā: teorija un prakse”. Gan Rēzeknē, gan Daugavpilī pasākums guva plašu atsaucību, pulcējot ne vien studentus, bet arī praktiķus, kuri pārstāvēja gan valsts un pašvaldību, gan arī privāto sektoru. Kopumā tikšanos Latgalē pirms diviem gadiem apmeklēja vairāk nekā 120 dalībnieku.

Šoreiz tikties ar topošajiem un arī jau pieredzējušiem juristiem kopā ar “Jurista Vārda” redakcijas pārstāvjiem dosies Dr. iur. Gatis Litvins, Latvijas Zvērinātu notāru padomes rīkotājdirektors un Biznesa augstskolas “Turība” asociētais profesors, kurš uzstāsies ar lekciju par administratīvās atbildības institūta reformu. Tās praktiskā izpausme sagaidāma jau pēc pāris mēnešiem. Tādēļ “Jurista Vārds” šobrīd jau organizē speciālo tematisko izdevumu, kas iznāks gada nogalē un būs veltīts administratīvās atbildības institūta reformai. Tāpēc pasākumu dalībniekiem tikšanās ietvaros būs iespēja uzdot visneskaidrākos jautājumus saistībā ar reformu, uz kuriem redakcija pēc iespējas centīsies rast atbildes, un tās tiks publicētas attiecīgajā speciālizdevumā.

Tikšanās laikā “Jurista Vārda” galvenā redaktore Dina Gailīte un galvenās redaktores vietniece Sannija Matule klātesošos arī iepazīstinās ar žurnāla tapšanas norisi un iespējām tajā publicēties. Redakcijas sastāvu papildinās žurnāla izdevēja – VSIA “Latvijas Vēstnesis” – digitālās komunikācijas speciāliste Santa Sāmīte, kura nodrošinās pasākuma foto un videoierakstu. Tādēļ informējam, ka pasākums ir publisks un tajā notiks gan fotografēšana, gan filmēšana, un attiecīgi personām, kuras nevēlas tikt iekļautas foto vai videomateriālā, tikšanās laikā par to lūgums informēt organizatorus.

Pasākumi notiks 2019. gada 29. oktobrī:

  • Plkst. 11.00 – Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 115 (centrālā ēka), 124. auditorijā
  • Plkst. 16.00 – Daugavpils Universitātē Daugavpilī, Parādes ielā 1a (jaunajā korpusā), 130. auditorijā

Organizatorisku apsvērumu dēļ lūgums iepriekš – līdz 25. oktobrim (ieskaitot) pieteikt savu dalību pasākumā, sūtot e-pastu ar vārdu, uzvārdu un uzņēmumu vai institūciju, ko pārstāv, un pasākuma vietu Rēzeknē vai Daugavpilī, uz adresi juristavards@lv.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties