11. Oktobris 2019 14:01
Jaunumi
Konkurences padome aicina pieteikt nejēdzīgākos šķēršļus konkurencei

Konkurences padome (KP) aicina piedalīties akcijā “Nejēdzīgākais šķērslis konkurencei”, kurā jāpiesaka likumos, Ministru kabineta noteikumos, pašvaldību saistošajos noteikumos un citos normatīvajos aktos iekļautie nepamatotie ierobežojumi konkurencei vai uzņēmējdarbībai. Akcijas mērķis ir identificēt nepamatotos šķēršļus un rosināt to novēršanu.

Akcijā var piedalīties uzņēmēji, nevalstiskās organizācijas, valsts un pašvaldību iestādes, juridiskie biroji, kā arī jebkurš interesents, kurš novērojis vai saskāries ar šķēršļiem normatīvajā regulējumā, kas nepamatoti kavē vai ierobežo uzņēmējdarbības attīstību un konkurenci.

Par šķērsli konkurencei var uzskatīt normatīvo aktu prasības, kuru rezultātā tiek kavēta jaunu tirgus dalībnieku ienākšana tirgū vai no tirgus ir spiesti aiziet jau esošie tirgus dalībnieki, kā arī situācijas, kad tirgus spēlētājiem pretēji konkurences neitralitātes principam netiek nodrošinātas vienlīdzīgas iespējas konkurēt tirgū.

“Likumu un dažādu noteikumu izstrādātājiem ir atbildīgs uzdevums – jāveido līdzsvarots regulējums: tas nedrīkst būt vairāk ierobežojošs, nekā ir vajadzīgs. Tomēr realitātē var novērot, ka uzņēmēju darbību kavējoši konkurences ierobežojumi nereti ir iekļauti kā likumos, tā dažādos noteikumos. Tāpēc aicinām ikvienu, kas vēlas strādāt un dzīvot godīgā uzņēmējdarbības vidē, piedalīties Konkurences padomes rīkotajā akcijā. Tādējādi kopā varam veidot tādu uzņēmējdarbības vidi, kas motivē jaunus entuziastus uzsākt uzņēmējdarbību un aktīvos uzņēmējus ieguldīt uzņēmuma izaugsmē,” Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Akcija notiek no 2019. gada 10. oktobra līdz 15. novembrim. Lai piedalītos akcijā, interesentiem ir jāaizpilda elektroniski sagatavota anketa vai anketas sagatave, kurā jānorāda, kāds normatīvais regulējums (likumi, Ministru kabineta noteikumi, pašvaldību saistošie noteikumi u.c.) ierobežo uzņēmēju spēju veikt uzņēmējdarbību un godīgi konkurēt tirgū. Izvēloties iesniegt anketas sagatavi, nevis aizpildīt elektronisko pieteikuma formu, ir jālejupielādē anketa word formātā, tā jāaizpilda un pdf formātā jānosūta uz e-pasta adresi konkurence@kp.gov.lv ar norādi  “Nejēdzīgākais šķērslis konkurencei”.

Pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti Pasaules Konkurences dienai veltītā svinīgajā pasākumā 5. decembrī.

Akcijas nolikums ŠEIT!

Akcijas pieteikuma anketa

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties