24. Oktobris 2019 16:28
Jaunumi
Atklātā konkursā izraudzīsies nākamo Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktoru

Ceturtdien, 24. oktobrī, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu. Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus līdz 15. novembrim. 

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, augstākā izglītība vadības zinībās, ekonomikā, finansēs vai tiesību zinātnēs, vēlams, maģistra grāds, kā arī pēdējo 10 gadu laikā iegūta vismaz triju gadu nepārtraukta pieredze organizācijas vadītāja amatā vai citā vadošā amatā organizācijas vadītāja tiešā pakļautībā ar vismaz 10 padotajiem darbiniekiem. 

Tāpat pretendentiem jābūt apveltītiem ar teicamām stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmēm, nepieciešama arī pieredze un izpratne finanšu vadības jautājumos, kā arī inovatīva pieeja iestādes procesu vadīšanā. Tiek sagaidītas angļu valodas zināšanas B2 līmenī un pieredze veiksmīgā pārmaiņu vadībā tiks uzskatīta par priekšrocību. Vēlams, ka pieredze arī gūta starptautisko projektu vadībā un strādājot privātajā sektorā vai sadarbībā ar to. 

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti tiksies ar konkursa komisiju un klātienē skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, kā arī prezentēs savu redzējumu par iestādes darbības jomu, tās nākotnes vīziju un prioritātēm, kā arī demonstrēs savas zināšanas par valsts pārvaldes darbības pamatprincipiem. Pretendenti, kas tiks izvirzīti uz trešo kārtu, tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: attiecību veidošanu un uzturēšanu, komandas vadīšanu, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, pārmaiņu vadīšanu, stratēģisko redzējumu.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks ieteikts ekonomikas ministram, kurš pieņems lēmumu par pretendenta kandidatūras virzīšanu apstiprinājumam Ministru kabinetā. Ieņemot amatu, nākamais LIAA direktors saņems mēnešalgu 2353 euro apmērā (pirms nodokļu nomaksas), sociālās garantijas, veselības apdrošināšanu, kā arī motivējošās bonusu sistēmas sniegtās iespējas atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem. Tāpat tiks nodrošināta iespēja piedalīties Augstākā līmeņa vadītāju attīstības programmā, tādējādi veicinot profesionālo attīstību. 

Konkursa sludinājums publicēts Nodarbinātības valsts aģentūras CV/Vakanču portālā un oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir: Ekonomikas ministra biroja vadītāja Inese Kublicka, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Valantis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis un Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme. Pretendentu atlases procesā ir aicināti piedalīties arī neatkarīgi novērotāji. Konkursa komisija sadarbosies arī ar drošības iestādēm. 

Valsts pārvaldes iestāžu vadītāju centralizētā atlase: INFOGRAFIKA

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties