20. Novembris 2019 11:38
Jaunumi
ANO Spīdzināšanas izskaušanas komitejas sesijā izskata Latvijas kārtējo ziņojumu

Ženēvā Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Spīdzināšanas izskaušanas komitejas (Komiteja) 68. sesijā tiks skatīts Latvijas kārtējais ziņojums par ANO 1984. gada Konvencijas pret spīdzināšanu un citiem nežēlīgas, necilvēcīgas vai pazemojošas izturēšanās vai sodīšanas veidiem izpildi Latvijā laika posmā no 2014. gada līdz 2016. gadam (Ziņojums). Latvijas delegāciju vadīs Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs.

Ziņojums apstiprināts Ministru kabinetā 2018. gada 13. februārī, un 2018. gada 8. jūnijā tas tika iesniegts ANO Komitejā.

Ziņojumā Latvija sniegusi atbildes uz Komitejas iepriekš uzdotajiem jautājumiem par spīdzināšanas izskaušanu Latvijā, tostarp par pieeju juridiskai palīdzībai pēc aizturēšanas, pirmstiesas apcietinājumu, amatpersonu nesamērīga spēka pielietošanu, vardarbību ģimenē, cilvēku tirdzniecību, patvēruma meklētājiem, ieslodzījuma apstākļiem, vardarbību ieslodzīto starpā, personām ar invaliditāti.

Latvijas delegācijas sastāvā ir pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Labklājības ministrijas, Tieslietu ministrijas, Veselības ministrijas kā arī Iekšējās drošības biroja, Ieslodzījuma vietu pārvaldes un Valsts policijas.

Pirms Ziņojuma izskatīšanas Tiesībsargs Komitejā ir iesniedzis alternatīvo ziņojumu par Ziņojumā iekļauto informāciju un situāciju Latvijā spīdzināšanas izskaušanas jomā. Ar Ziņojumu un Tiesībsarga alternatīvo ziņojumu iespējams iepazīties ANO Komitejas tiešsaistes vietnē, savukārt ziņojuma izskatīšanas gaitai ir iespējams sekot līdzi tiešraidē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties