27. Novembris 2019 13:14
Jaunumi
Satversmes tiesas tiesneši uzņems Armēnijas Konstitucionālās tiesas tiesnešus

28. un 29. novembrī Satversmes tiesas tiesneši divpusējās sadarbības ietvaros tiksies ar Armēnijas Republikas Konstitucionālās tiesas tiesnešiem. Četrās darba sesijās puses apspriedīs jaunāko tiesu judikatūru, pārrunās ar tiesnešu neatkarību, valsts amatpersonu atbildību un imunitāti saistītus jautājumus, kā arī pievērsīsies likumdošanas kvalitātes aspektiem.

Armēnijas Konstitucionālās tiesas delegāciju vadīs tiesas priekšsēdētājs Hrairs Tovmasjans (Hrayr Tovmasyan). Tās sastāvā būs Armēnijas Konstitucionālās tiesas tiesneši Alvina Gjulumjana (Alvina Gyulumyan), Arevika Petrosjana (Arevik Petrosyan), Ašots Hačatrjans (Ashot Khachatryan), Araiks Tunjans (Araik Tunyan) un tiesas ģenerālsekretārs Edgars Gazarjans (Edgar Ghazaryan). Delegācijai pievienosies arī Armēnijas vēstniecības Lietuvā, Latvijā un Igaunijā trešais sekretārs Misaks Balajans (Misak Balayan).

Divpusējās tikšanās mērķis ir stiprināt Eiropas Savienības dalībvalstu tiesu dialogu ar trešajām valstīm, dalīties pieredzē un sniegt informāciju par Latvijā sasniegto, nostiprinot varas dalīšanu un tiesiskumu valstī.

Kā ziņots iepriekš, Satversmes tiesai ar Armēnijas Konstitucionālo tiesu ir ilgstošas un ciešas sadarbības attiecības. To apliecina arī fakts, ka 2017. gadā Armēnijas Konstitucionālā tiesa Latvijas Republikas Satversmes tiesas priekšsēdētājai Inetai Ziemelei pasniedza apbalvojumu par efektīvu sadarbību un nozīmīgu ieguldījumu Armēnijas Konstitucionālās tiesas un konstitucionālo tiesību attīstībā. Šāds apbalvojums iepriekš pasniegts arī bijušajam Satversmes tiesas priekšsēdētājam Gunāram Kūtrim.

Pēdējo reizi abu konstitucionālo tiesu tiesnešu divpusējā tikšanās noritēja Rīgā 2009. gada jūnijā, kad puses apsprieda konstitucionālās tiesvedības aktualitātes, savukārt Satversmes tiesas delegācija Erevānā viesojās 2008. gada septembrī.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties