28. Novembris 2019 10:59
Jaunumi
Apbalvoti “Jurista Vārda” studentu konkursa uzvarētāji
Boriss Koļesņikovs

27. novembrī Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes konferenču zālē notika “Jurista Vārda” četrpadsmitā pētniecisko darbu konkursa uzvarētāju apbalvošana. Šogad konkursā iesniegts rekordliels darbu skaits – 47 darbi, kas visi tapuši studiju procesā kā maģistra darbi, bakalaura darbi vai studiju darbi. Darbu autori kopā pārstāvēja sešas augstskolas: Baltijas Starptautisko akadēmiju, Biznesa augstskolu “Turība”, Juridisko koledžu, Latvijas Universitāti, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju un Rīgas Stradiņa universitāti.

Ņemot vērā iesniegto darbu skaitu, šogad darbi tika sadalīti sešās sekcijās. Darbus katrā sekcijā vērtēja žūrija trīs ekspertu sastāvā, ko veidoja “Jurista Vārda” autori, kas ir atzīti savas nozares praktiķi un autoritātes.

Augstāko novērtējumu savās sekcijās ieguva šādi autori un to darbi:

  • Krimināltiesību un administratīvā pārkāpuma tiesību sekcijā Dāvids Gurevičs ar darbu “Juridiskā persona kā cietušais kriminālprocesā”;
  • Civiltiesību sekcijā Anna Marta Nordmane ar darbu “3D printēšana un intelektuālā īpašuma tiesības Latvijā”;
  • Ģimenes un mantojuma tiesību sekcijā Elīna Liepniece ar darbu “Pārrobežu mantojuma lietu vešana pie Latvijas notāra”;
  • Administratīvo tiesību un valststiesību sekcijā Līga Dāce ar darbu “Administratīvo tiesu dialogs ar Satversmes tiesu”;
  • Tiesību teorijas un vēstures sekcijā Olīvija Tuvi ar darbu “Sociālā stratifikācija ārstniecības tiesiskajās attiecībās”;
  • Starptautisko tiesību un cilvēktiesību sekcijā Renāte Luīze Cietvīra ar darbu “Starptautisko tiesību pārkāpumi Aquarius incidentā”.

Izvērtējot visu sekciju uzvarētāju darbus, “Jurista Vārda” redakcija par šī gada galvenās balvas saņēmēju izvēlējās Administratīvo tiesību un valststiesību sekcijas uzvarētāju Līgu Dāci.

Balvās konkursa uzvarētāji saņēma “Jurista Vārda” abonementu 2020. gadam, kā arī VSIA “Latvijas Vēstnesis” un VAS “Tiesu namu aģentūra” dāvāto juridisko literatūru. Uzvarētājus sveica un balvas katrā sekcijā pasniedza attiecīgās sekcijas atbalstītāji – ZAB “Rode un partneri”, kas atbalstīja Krimināltiesību un administratīvā pārkāpuma tiesību sekciju, ZAB “Ecovis Convents”, kas atbalstīja Civiltiesību sekciju, Latvijas Zvērinātu notāru padome, kas atbalstīja Ģimenes un mantojuma tiesību sekciju, ZAB “Fort”, kas atbalstīja Administratīvo tiesību un valststiesību sekciju, ZAB “Rusanovs un partneri”, kas atbalstīja Tiesību teorijas un vēstures sekciju, un ZAB “Vilgerts”, kas atbalstīja Starptautisko tiesību un cilvēktiesību sekciju. Katras sekcijas atbalstītāji piedalījās arī attiecīgās sekcijas darbu vērtēšanā.

“Jurista Vārda” redakcija izsaka pateicību konkursa dalībniekiem par entuziasmu un aizraujošām darbu tēmām, darbu vadītājiem par jauno juristu iedvesmošanu un virzīšanu uz akadēmiskiem sasniegumiem un visiem žūrijas locekļiem par iesaistīšanos konkursa darbu vērtēšanā. Īpaša pateicība pienākas konkursa atbalstītājiem.

Ar labākajiem šā gada konkursantu darbiem “Jurista Vārda” lasītāji varēs iepazīties žurnāla lappusēs nākamajā gadā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties