12. Decembris 2019 11:11
Jaunumi
Madonā svinīgi atklāj tieslietu namu

Trešdien, 11. decembrī, svinīgos apstākļos tika atklāts Madonas tieslietu nams, kur turpmāk atradīsies pirmās instances un apelācijas instances tiesu iestādes – Vidzemes apgabaltiesas tiesu nams Madonā un Vidzemes rajona tiesa Madonā, kā arī Valsts probācijas dienesta Madonas nodaļa. Jaunajā namā plāno pievienoties vēl Valsts zemes dienesta struktūrvienība un zvērināti tiesu izpildītāji.

Atklāšanas uzrunā Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Juris Jurašs uzsvēra: “Šodien mēs atklājam jauno un sengaidīto tieslietu namu Madonā – piepildījies sapnis, kas gadiem ilgi lolots. Tagad Madonā tieslietu iestādes ir apvienotas vienā ēkā, lai veicinātu tiesu pieejamību iedzīvotājiem.”

Jauna, mūsdienu prasībām atbilstoša infrastruktūra, kas pielāgota tiesu darba specifiskajām vajadzībām un aprīkota ar modernām tehnoloģijām, ir nozīmīgs ieguldījums tiesu sistēmas attīstībā, akcentēja J. Jurašs.

Vienlaikus J. Jurašs norādīja, ka šodien ir priecīga un svarīga diena visiem. Jo mūsdienīga darba vide un darba specifikai pielāgotas tiesu telpas nav tikai darba vietas tiesnešiem un tiesu darbiniekiem, bet arī veicinās tiesu sistēmas prestižu un kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu sabiedrībai.

Īpaša pateicība tika izteikta Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāja vietniekam Aldim Stienim, kurš devis būtisku ieguldījumu, lai Madonā tiktu īstenots Tieslietu nama projekts.

Tieslietu nama atklāšanas ceremonijā piedalījās arī Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētāja Edīte Knēgere, Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētājs Jānis Grīnbergs, Valsts probācijas dienesta un Tiesu administrācijas vadība, Madonas novada domes pārstāvji un būvnieki.

Madonas tieslietu namā šobrīd strādā trīs Vidzemes apgabaltiesas tiesneši un seši Vidzemes rajona tiesas tiesneši, kā arī 24 tiesu darbinieki. Abām tiesu iestādēm būs vienota kanceleja. Tieslietu namā atradīsies septiņas tiesas sēžu zāles. Telpas ir aprīkotas ar audio iekārtām un videokonferences iespējām. Tiesnešu darba zona ir nodalīta no apmeklētāju zonas. Iekļūšanai tieslietu namā tiks nodrošinātas drošības pārbaudes, ēkā ir paredzēta atsevišķa tiesājamo konvojēšanas zona, lai garantētu tiesas apmeklētāju un darbinieku drošību.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties