6. Februāris 2020 09:00
Jaunumi
Klajā nākuši jauni juridisko zinātnisko rakstu žurnāla Socrates numuri

Naida noziegumi, cilvēktirdzniecības kriminoloģiskās problēmas, policijas darba metodes, robottehnoloģiju ietekme uz veselības aprūpes sistēmu, bērna pārstāvniecības nodrošināšana un daudzas citas aktualitātes latviski un angliski skatītas juridisko zinātnisko rakstu žurnāla Socrates jubilejas numuros. Kopš pērnā gada elektroniski izdotais zinātniskais žurnāls Socrates iekļauts starptautiskā tiešsaistes datubāzē Index Copernicus, piesaistot ne vien Latvijas, bet ārvalstu pētniekus, praktizējošus juristus, studentus un docētājus. Brīvpieejas žurnālu veido Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Juridiskā fakultāte, kas pērn atzīmēja 10 gadu jubileju.

Žurnāls Socrates iznāk kopš 2015. gada, un kopskaitā 14 izdotajos numuros publicēti inovatīvi pētījumi, ko veikuši ne tikai Latvijā un ārvalstīs, piemēram, Somijā un Igaunijā, atzīti autori, bet arī jauni un perspektīvi pētnieki. Papildus klasiskajām jomām – krimināltiesībām, civiltiesībām, administratīvajām tiesībām, starptautiskajām privāttiesībām – Socrates aptver arī tādas inovatīvas tēmas kā datu tiesības un to aizsardzība, sporta tiesības, medicīnas un biomedicīnas tiesības.

Līdz 29. februārim žurnāla veidotāji aicina pētniekus iesniegt zinātniskos rakstus nākamajam Socrates laidienam. Rakstu iesniegšanas prasības, kā arī visi līdz šim izdotie numuri skatāmi žurnāla sadaļā RSU mājaslapā https://www.rsu.lv/socrates

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties