11. Februāris 2020 09:03
Jaunumi
Valsts prezidents aicina veikt papildinājumus likumprojektā “Grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā”, lai stiprinātu Latvijas informatīvo telpu

Valsts prezidents aicina veikt papildinājumus likumprojektā “Grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā”, lai stiprinātu Latvijas informatīvo telpu

Valsts prezidents uzskata, ka likumdevējam Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā vajadzētu noteikt prasības pamatpiedāvājumam, ko saviem abonentiem nodrošina televīzijas programmu izplatīšanas pakalpojumu sniedzējs. “Stipra informatīvā telpa ir būtisks Latvijas demokrātijas un valsts drošības jautājums. Likumdevējam jāspēj nodrošināt, ka Latvijas iedzīvotājiem ir pieejamas kvalitatīvas un plurālistiskas televīzijas programmas, kas stiprina Latvijas piederību Eiropas kultūrtelpai un sekmē Latvijas iedzīvotāju iekļaušanos kopējā Eiropas informatīvās telpas diskursā,” norāda E. Levits.

Piedāvātais Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma papildinājums risinātu sen apzinātu problēmu, ko līdz šim ar citiem mehānismiem nav bijis iespējams efektīvi novērst.

Detalizētāk ar Valsts prezidenta Egila Levita viedokli un ierosinātajiem papildinājumiem var iepazīties Valsts prezidenta kancelejas tīmekļvietnes sadaļā “Darbība likumdošanas jomā”.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties