13. Februāris 2020 09:05
Jaunumi
Sprieduma pasludināšana Zolitūdes traģēdijas krimināllietā

Sprieduma pasludināšana Zolitūdes traģēdijas krimināllietā paredzēta 2020. gada 18. februārī, plkst. 10.00 Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā (Administratīvā apgabaltiesa), Baldones ielā 1A, Rīgā, konferenču zālē.

Tā kā sabiedrisko drošību un kārtību sprieduma pasludināšanas laikā nodrošinās Valsts policija, kura pirms tiesas sēdes veiks drošības pārbaudes, aicinām lietas dalībniekus uz tiesas sēdi ierasties laikus - no plkst. 8.45. Lūgums neņemt līdzi liela izmēra somas (piemēram, mugursomas), kas apgrūtina drošības pārbaudi.

Vienlaikus vēršam uzmanību, ka saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 472. pantu, tiesas sēžu zālē klātesošo personu skaitu nosaka tiesa, atbilstoši tiesas sēžu zālē esošo vietu skaitam. Apsūdzētā un cietušā tuviniekiem vai citām viņa uzaicinātām personām ir priekšrocības tiesības būt klāt krimināllietas iztiesāšanā.

Saskaņā ar 2016. gada 3. marta tiesas lēmumu, ir aizliegts fiksēt tiesas sēžu gaitu ar tehniskajiem līdzekļiem, proti, tiesas sēdes laikā nedrīkst izdarīt skaņas un attēla ierakstus. Tiesa, pēc saīsinātā sprieduma nolasīšanas, vistuvākajā laikā rīkos preses konferenci, kurā atbildēs uz žurnālistu jautājumiem.

Neskaidrību gadījumā, lūdzam sazināties ar Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas sēžu sekretāri Aneti Miķelsoni pa tālr. 67611687.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties