21. Februāris 2020 09:17
Jaunumi
Tieslietu ministrs piedalās Tiesnešu disciplinārkolēģijas sēdē

Piektdien, 21. februārī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns piedalīsies Tiesnešu disciplinārkolēģijas sēdē, kurā tiks skatīta viņa ierosinātā disciplinārlieta pret rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi.

Disciplinārlietas ierosināšanas pamats - pieļauta rupja nolaidība,  izskatot civillietu par ievērojama parāda piedziņu no valsts iestādes saistībā ar būvniecību.

Atbilstoši likuma prasībām veicot iepriekšējo pārbaudi Tieslietu ministrijā, tika secināts, ka tiesnesis nav veicis savus amata pienākumus pietiekami profesionāli un rūpīgi, tādējādi nodarot kaitējumu tiesu varas reputācijai.

Tā būs jau otrā reize, kad ministrs personīgi piedalās Tiesnešu disciplinārkolēģijas sēdē, lai skaidrotu pamatojumu un argumentus disciplinārlietas ierosināšanai.

Papildu informācija

Kopumā 2019. gadā tieslietu ministrs Jānis Bordāns ir ierosinājis sešas disciplinārlietas pret tiesnešiem.

Trīs gadījumos tiesnešiem ir uzlikti likumā noteiktie disciplinārsodi: divos gadījumos piemērota piezīme un vienā gadījumā – amatalgas samazināšana uz sešiem mēnešiem, ieturot 10% no amatalgas.

Savukārt trīs gadījumos Tiesnešu disciplinārkolēģija aprobežojās ar lietas izskatīšanu sēdē, neuzliekot disciplinārsodu. Tiesnešu disciplinārās atbildības likums to paredz kā izņēmuma gadījumu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties